hur man kör en femväxlad mustang

hur man kör en femväxlad mustang

Sportbilar som Ford Mustang erbjuder i allmänhet en alternativ manuell växellåda. Det finns många fördelar med en manual, inklusive ökad bränsleeffektivitet, snabbare acceleration, bättre kontroll och lägre initial kostnad
1.
Justera förarstolen så att du lätt kan nå kopplingen (längst till vänster av de tre pedalerna) med din vänstra fot. Du ska inte behöva sträcka eller anstränga sig för att helt sänka den.
2.
Tryck på bromsen med din högra fot och sedan kopplingen med vänster hand. Starta motorn. Flytta växelspaken i ettans växel, eller omvänt om du säkerhetskopierar ur din parkeringsplats.
3.
Ta foten från bromsen. Försiktigt minska trycket på kopplingen ökar visserligen långsamt tryck på gasen med din högra fot. Försök att inte bli frustrerad om bilen stannar eller spiltor, detta steg tar lite övning. Vänta tills du är bekväm med det här steget innan du fortsätter.
4.
Tryck ner kopplingen och flytta växelspaken i läge för andra växeln när du har nått den rekommenderade varvtal för växling. Detta antal varierar beroende på modell och år av Mustang du kör. Fortsätta arbeta genom växlarna tills du når önskad hastighet, växling med kopplingen och växelspaken när lämpliga varvtal uppnås. Fortsätt att träna dessa steg tills du känner dig bekväm.

Tips och varningar


 • Om det här är första gången du kör en femväxlad, kommer det att ta troligt att du flera försöker att få bilen i rörelse. Av säkerhetsskäl är det bäst att låta någon annan köra fordonet till en stor öppen plats, t. ex. en parkeringsplats och praxis där innan kör bilen på vägen.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör en diesel växelspak
  bilolycka I Kalifornien
  bogsertruck ljus regler i Ohio
  parkeringsautomat regler i Chicago
  tips för att hyra en dragkrok
  hur du justerar bältet
  hur man använder en bils automatisk överföring
  hur du ställer in en precision husdjur fordon barriär
  Hur får jag aktuell vägbeskrivningar?
  hur man installerar kedjor på nya däck