hur man kan kontrollera om återkallelser genom VIN

hur man kan kontrollera om återkallelser genom VIN

Fordon kan erinras av tillverkaren när säkerheten brister upptäcks efter fordon släpps ut på marknaden. Om ett återkallande är utfärdad, ägare av erinrade fordon informerats av första klass post av tillverkaren, som får information kontakta ägaren från staten fordonsregistrering avdelning. Om du inte har fått ett brev, men misstänker att ditt fordon är en del av ett återkallande kan du kontrollera om status för din bil gratis på Internet eller telefon
1.
Hitta Vehicle Identification Number (VIN) av ditt fordon. Det kan vara placerad på nedre vänstra sidan av instrumentpanelen framför ratten, inuti driver's-sidodörr jamb, på framsidan av motorblocket, under reservdäcket, nära vindrutan behållare för spolarvätska, på den driver's-sidan dörr post eller under en bakre hjulhuset.
2.
Notera VIN på din bil. Vins för fordon som tillverkats i 1981 och har senare 17 siffror och är unika för varje bil. Tidigare fordon har Vins på 11 till 17 tecken.
3.
Kontrollera märke på din bil och varumärke, om något. Till exempel gör Ford Lincoln, Ford och Mercury bilar.
4.
Hitta din fordonets tillverkare webbplats. Tillverkarna allmänhet lista minnas information från VIN på sina webbplatser, samt detaljerad information om varför minns har utfärdats.
5.
Ange ditt varumärke av fordon och VIN i minnas information form på tillverkarens webbplats. Alla påminner om att finns för det fordon kommer att visas.
6.
Inmatning av VIN i National Highway Transport Safety Administration (NHTSA) webbplats (se Resurser) för att se om ett återkallande har utfärdats Om tillverkaren inte har en hemsida eller inte har en online ihåg lista.
7.
Ring biltillverkarens huvudkontor, National Highway Traffic Safety Administration Vehicle Safety Hotline på 888 -327-4236, eller den återförsäljare där du köpte bilen. Alla tre kommer att ge minnas information om du tillhandahåller den gör och VIN.

tips och varningar


 • flera online-företag erbjuder VIN minns kontroller mot en avgift. Men VIN minns kontroller är gratis och omfattande på NHTSA och tillverkarnas webbplatser.


 • Relaterade artiklar


  lagar för kör bärgningsbil i västra Australien
  hur man kör en sexväxlad manuell rx mazda-8
  Hur beräknar jag min bils körsträcka till en destination?
  däck för snö
  Hur gör jag omregistrera ett utgånget registreringsskylt i New Mexico?
  hur man förnya ett svävande tillstånd
  virginia skyddsronder kriterier
  hur man kör på hala vägar
  hur man fickparkera en skola minibuss
  hur gör jag flytta en 1997 Nissan Pathfinder SE?