hur man kan kontrollera en status registreringsskylt

hur man kan kontrollera en status registreringsskylt

Även om många enskilda medborgare anser att fordonet registreringsskylt information endast kan erhållas genom att tjänstemän inom brottsbekämpningen, är uppgiften att samla in data om ett tilldelat registreringsskylten relativt lätt. Sökandet efter data registreringsskylt ger vanligen registranten namn-och adressuppgifter, fordonets registreringsnummer och utgångsdatum fordon märke och modell, VIN-nummer, titel information samt kvarstad innehavarens namn om tillämpligt. Trots att denna information skyddas av förarens Privacy Protection Act från 1994, kan du fortfarande få tillräckliga mängder av information för att slutföra din sökning.

Du behöver:
Telefon
. Dator med tillgång till Internet.
Nuvarande fordonets registreringsnummer.


1.
Spela in och skriver ner numret registreringsskylten. Du måste registrera antalet registreringsskylten i samma format som den visas på både fordonsregistrering pappersarbete och fordonet registreringsskylt själv. Om antalet /bokstavskombination som visas på antingen registrering eller licens plattan inte matchar sedan meddela din statens avdelning för licensiering eller avdelning av motorfordon omedelbart.
2.
Besök institutionen för motorfordon, Institutionen för licensiering, eller lämplig statlig myndighet som person. Du kan besöka myndigheten Vehicle Licensing att få information om ett specifikt fordon licens. Du kan antingen besöka på en walk-in basis eller använda utnämningen system finns i vissa stater. Mängden och typen av information du får vara föremål för Driver's Privacy Protection Act, en federal lag som reglerar utsläpp och användning av personlig information för operatörer med licens motorfordon. Du kan antingen få begärda informationen omedelbart eller efter att ha väntat en viss tid efter att ha betalat fastställda avgifter.
3.
Besök webbplatsen för lämplig myndighet. Många statliga myndigheter som utfärdar tillstånd har gjort ett antal Driver and Vehicle Licensing tjänster tillgängliga online. Besök webbplatsen för ditt lämpliga statlig myndighet för att slutföra en fråga registreringsskylt. Till exempel kan Wisconsin invånarna besöka tillståndet Department of Transportation hemsida för att få information på registreringsskylten utgångsdatum och fordonet året, och göra. I många stater användare kan också förnya passerat registrering och registreringsskyltar genom att använda samma skick licensiering webbplats.
4.
Kör en sökning i omvänd riktning registreringsskylt. Användningen av privatdetektiver och organisationer som specialiserat sig på att få bakgrundsinformation om företag och privatpersoner kan ge information om en registreringsskylt genom att bedriva en omvänd sökning registreringsskylt. Du måste ange namn och adress på företaget eller personen att starta sökningen. Företaget använder sedan dessa data för att generera en rapport att innehålla information om de fordon som ägs av eller tilldelas den person eller företag. Du kan också använda en Vehicle Identification Number (VIN) för att få information registreringsskylt. Många av dessa privata sökning företag annonsera på nätet och kan också hittas i den vita sidorna i den lokala telefonkatalogen.
5.
Monitor lokala polisens verksamhet med ett kommersiellt tillgängligt polis scanner. Polisen skannrar har länge varit tillgängliga för användning av allmänheten. Du kan använda skannern för att få information om en licensierad fordon genom att lyssna på den rapporterade verksamheten diskuterats under den frekvens som används. Om din fråga innebär en polis incident eller utredning sedan information om relaterade motorfordon kan diskuteras över skannern. Dessutom kommunikation via rikstäckande polisen skannrar är för närvarande tillgängliga för allmänheten genom levande internet ljud foder. Webbplatser som http://www. police-scanner. info ge dessa flöden till allmänheten.

Tips och varningar


 • Många statligt tillstånd och registrering av fordon kontor föra register registreringsskylt på obestämd tid. Om det behövs kan du utnyttja statens arkiv för att hitta tidigare information registreringsskylt för en enskild person eller företag.
 • Du får inte erhålla information på plattor som tillhör regeringen eller brottsbekämpande fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man mäter miles per gallon
  Inaktivera en jeep larm frihet säkerhetsbältet
  Hur säkra är bilbälten?
  säkerhet säkerhetsbälten
  Vilka är de Indiana motoriserade skoter lagar?
  skolbuss lagar
  hur man kör en bil växelspak
  hur man kör en rwdcar
  Vilka är fördelarna med förarens utbildning?
  manuell köranvisningar