gas körsträcka tips för en 1984 Dodge b150 van

gas körsträcka tips för en 1984 Dodge b150 van

Kostnad för bensin ofta fluktuerar mycket, vilket gör pendlar eller resor väg ofta tungrodda. Att hålla en äldre, större bil, till exempel 1984 Dodge B150 Van, som drivs effektivt och köper gas dollar gå längre kan vara ännu svårare. På grund av motorerna i äldre bilar, kan gas körsträcka bli mindre effektiv. Stor fordon, som lastbilar och stadsjeepar, är tyngre och mindre aerodynamisk, vilket gör dem via gå bränsle snabbare.

Aerodynamik

Sedan en äldre, är 1984 van redan skrymmande och inte aerodynamiska, inte minska sleekness av Van ytterligare. Inte rem bagage, varor, möbler eller annat material till toppen av van. Dessa kommer att fungera som en motkraft mot vinden och bromsa van ner, alltså använda mer bränsle för att bibehålla hastigheten.

Tune Engine

När motorn som helhet kan vara äldre, ersätta så många av de väsentliga små komponenter som du kan. Detta inkluderar tändstift, luftfilter och även din gas cap. Detta håller motorn igång så effektivt som möjligt, vilket minimerar förlust av bränsle eller slöseri med bensin. Genom att välja tillverkarens rekommenderade grad av motorolja, kan du hjälpa till att öka din effektivitet gas körsträcka med 1 till 2 procent.

Däck

Däck är en avgörande faktor för att bevara och tom öka gas körsträcka. Kontrollera regelbundet att se till att däcken på van korrekt lufttryck. Över eller under pumpade däck minskar effektiviteten gas körsträcka och kan tom vara farligt att köra på. Enligt pumpade däck minskar gas körsträcka med 0,3 procent för varje kilo per kvadratcentimeter av minskade trycket i varje däck. Kontrollera om det ideala däcktryck antingen på en etikett på insidan av förardörren eller i bruksanvisningen. Avstå från att fylla däcken till högsta tryckt på själva däcket.

Speed

Undvik vägar och situationer där du måste hela tiden öka och minska hastigheten. Motorvägar är idealiska som du behåller en mer konstant hastighet. Accelerera till önskad hastighet långsamt istället för golv gasen. En gradvis ökning hjälper du förlänga din bränsleförbrukning.


Relaterade artiklar


hur man kan öka gas körsträcka
vad är en nära miss i en olycka undersökning?
om dimljus
konstiga trafikregler
Hur rapporterar jag en väg fara i Cleveland Ohio?
Hur fungerar en Slim Jim arbete?
hur man avgör skadestånd efter en bilolycka
hur man använder en hjort vissla
delstaten Texas Körkortsprogram krav
hur man kör med dubbade vinterdäck