North Carolina skyddsronder krav

North Carolina skyddsronder krav

North Carolina har krävt säkerhetsinspektioner för alla statliga registrerade motorfordon sedan 1966. Senast 2006 la 48 av dess 100 kommuner emissionsprovning för inspektion statliga säkerhetskrav för att upprätthålla miljökraven och minska föroreningarna. Under 2008 har den statliga undan med det traditionella inspektion vindrutan klistermärke och infört ett elektroniskt system. Nu stället för att få ett klistermärke från inspektionen mekaniker, fordonsägare att få ett kvitto och ett elektroniskt register som skickas till North Carolina Department of Motor Vehicle databas bekräftar fordonet passerade inspektionen.

Krav

Alla med en fordonsregistrering som är på väg att löpa ut eller har måste få en inspektion enligt North Carolina Department of Transportation. Ägare av fordon som köps från en privat fest eller ut från stat måste ha det kontrollerade fordonet innan de ansöker om registrering. Innan ett fordon kan registreras, måste det passera inspektion. Fordon i län som bedriver emissionsprovning också måste genomgå det provet under säkerhetsbesiktning.

Safety Inspection

Varje fordon i staten måste genomgå en årlig säkerhetsbesiktning. Under skyddsronder, utvärderar ett certifierat mekaniker fordonets bromsar, belysning, signalhorn, styrväxel vindrutetorkare (s), riktade signaler, däck och backspeglar. Varje punkt undersöks för funktionalitet och säkerhet. Fordon passerar inspektion om alla funktioner fungerar korrekt och inte har manipulerats eller äventyras.Var särskilt uppmärksam på däck och vindrutetorkare. Synlig punkteringar, bulor eller knop som visar på en sidovägg eller trampa separation anses osäkra. Inspektionen dekal kan också ges inte om mekaniker känns slitna vindrutetorkare är otillräckliga vid regn eller snöfall. Från och med 2010 kostar en säkerhetsbesiktning $ 13,60.

Emissionsprovning

Från 2010, 48 län kräver utsläpp testas under det säkerhetsbesiktning. Detta test används en handhållen elektronisk anordning för att kommunicera med ett fordons ombord upptäcka eller OBD, system. Fordon byggdes år 1996 och efter är utrustade med OBD-system. OBD-systemet upptäcker fel som skulle kunna påverka ett fordons utsläppsnivåer. Tidig upptäckt av problem och reparationer bidra till att minska utsläppen från fordon. Om ett OBD fungerar kommer "check engine" tänds på kort varje gång bilen startas. Om "check engine" lampan lyser under kontroll, kommer dock fordonet underkänts. Om OBD kommunicerar ett fel, kommer fordonet inte och reparationer kommer att krävas för att få bilen tillbaka inom statliga normer. Bilar äldre än 1996 behöver ett avgassystem undersökning och test. En bil kommer inte att godkännas om det saknas någon tillverkare installerade utsläpp anordningar eller om någon manipulation har lämnat dem ineffektiva. Varje fordon måste ha en ljuddämpare. Halsdukar, slutrör och avgasrören inte kan skadas och vara fri från hål eller läckor. Ett utsläpp test kostar $ 30,00 och med 2010.


Relaterade artiklar


hur man hittar det antal poäng på en drivande rekord i delstaten Florida
DMV tag information för Pinellas County, florida
hur man kör en bil med en tiptronic-växellåda
trafiksäkerhet program
Mississippi auto titel lagar
lagar för kör bärgningsbil i västra Australien
husbil säkerhetsbälte lagar
hur man blir en defensiv körning instruktör i Maryland
Hur får jag på en avbetalningsplan för att betala av min trafik biljett i Washington?
säkerhetsbälten underlag