Hur får man en rörlighet bil

Hur får man en rörlighet bil

En rörlighet bil är ett fordon som är utformad för att hjälpa fysiskt utmanade människor ta kontroll över sina funktionshinder och uppnå större rörlighet. Inga särskilda rörlighet bil erbjuder 100 procent anpassningsåtgärder för personer med fysiska utmaningar. Tänk på din nuvarande rörlighet behov och möjliga framtida behov för att hitta den rörlighet bilen som bäst uppfyller dina behov

Du behöver:. .
Giltigt körkort


1

Skaffa en up-to-date körkort. Förnya ditt körkort eller få en tillfällig körkort börja köra klasser från en lokal Driver and Vehicle Licensing Agency, eller DVLA. Informera DVLA om ett funktionshinder eller sjukdom som kan hindra din förmåga att köra bil eller som kan kräva att köra fordon med anpassade kontroller.
2.
Identifiera ett system för rörlighet eller organisation, till exempel som Motability ordningen, kommer att hjälpa dig att få en rörlighet bil. Sök på nätet eller kontakta lokala funktionshinder centra för rörlighet system i ditt område. Rörlighetssystem hjälpa funktionshindrade köp eller leasing bilar till överkomliga priser och även gälla för bilar som passagerare med tilldelade förare.
3.
Samla information om rörlighet planer som erbjuds av din rörlighet på arbetsmarknaden, inklusive planer bilköp, kontrakt planer hyra, hyrköp planer eller ens auto ekonomiska bidrag och moms planer lättnad genom rörlighet Systemets välgörande fond eller statliga administreras specialverktyg fonderna.
4.
Granska de tillgängliga mobilitetsplaner för att få det bästa erbjudandet. Betrakta din ekonomiska möjligheter och vad du letar efter i en bil rörlighet, inklusive enkelt att få i och ur bilen, enkelt att få en rullstol eller annat förflyttningshjälpmedel in i bagageutrymmet eller luckan av fordonet och kontrollsystemen inom fordonets .
5.
Välj din favorit rörlighet bil. Överväg bilar som rekommenderas av din rörlighet på arbetsmarknaden leverantörer och de som har provats och testats av andra förare.
6.
Säkra rörlighet plan som är inom dina ekonomiska möjligheter att hjälpa dig få din rörlighet bil. Uppfyller alla villkor ställs upp i rörlighet planerar att köpa, hyra eller leasa en rörlighet bil.
7.
Anpassa fordonet genom din rörlighet på arbetsmarknaden, inklusive lägga breda speglar eller kontroll Prylar som uppfyller dina behov och gör körningen bekväm och säker. Säkerställa rörligheten ordningen garanterar fördelar såsom skattelättnader på kostnaden för att anpassa ett fordon.

Tips och varningar


 • Ansök om Blue Badge systemet om du har allvarliga rörelsehinder så att du har laglig rätt att parkera närmare ditt mål, även på parkeringsplatser på gula linjer för upp till tre timmar i England och Wales.
 • Visa din Blue Badge på instrumentbrädan eller instrumentbräda panel att ge myndigheterna möjlighet att läsa märket genom vindrutan. (Se ref. 3)
 • Blue Badge systemet inte tillämpas på terränggående-street parkeringsplatser, privata vägar och på de flesta flygplatser. Konsultera lokala myndigheter på tillämpningar av Blue Badge systemet medan i Storbritannien eller utomlands att undvika kränker dina rättigheter. (Se ref. 3)


 • Relaterade artiklar


  hur man lär sig att köra i en vecka
  hur man kör med dubbade vinterdäck
  hur man hittar information trafik biljett
  sydaustraliensisk lagar som gäller körning utan körkort
  gmc lastbil säkerhet
  Hur fungerar en gps fungerar navigationssystem?
  hur man handskas med och undvika vägilska
  hur du slår på strålkastarna till 2002 ford focus
  hur till låsa upp en GMC med en nyckel?
  parkeringsautomat regler i Boston