motorvägen skylt färger

motorvägen skylt färger

När bilen utvecklades i första delen av 20-talet fanns det inga standardiserade vägskyltar. Privat bilklubbar började sätta upp vägmärken för att vägleda och varna förare, men det var inte förrän 1924 att USA började arbetet med att standardisera formerna och färgerna på vägmärken. 1935, var den första handboken om enhetliga Traffic Control Devices publiceras för att genomföra nationella standardisering. Den MUTCD är fortfarande publiceras av U. S. Department of Transportation. Licensierade amerikanska bilister är skyldiga att känna till innebörden av alla standardiserade skyltar "former och färger.

Red

En röd skylt anger att föraren måste komma till helt stilla eller vara beredda att göra det. Stoppskyltar är röda oktagoner, medan avkastningen tecken är röda trianglar. Den röda färgen på en vit skylt visar också att en viss aktivitet är förbjuden, antingen genom att tydligt ange förbudet i röda bokstäver, eller genom att placera en cirkel och ett snedstreck över en symbol för det förbjudna sak.

gul eller orange

Gula skyltar varnar bilister om kommande faror eller ändring av villkor väg, och att de i allmänhet anger föraren sakta ner. En rund gul skylt varnar för en järnvägsövergång, och en vimpel-formad skylt markerar en no-passerar zonen. En gul femhörning-formad skylt anger en skola korsning. Gul diamantformade tecken display allmän väg varningar. Orange skyltar finns också varningar men är tillfälliga skyltar som specifikt anger områden med byggförbud.

White

All lagstiftning tecken är vita, och de är oftast rektangulär. Svarta bokstäver på en vit skylt kan lista hastighetsbegränsningen lastbil vikt eller höjd begränsningar eller regler parkering för ett visst område. Bokstäver på vita tecknen kan vara röd, vilket indikerar begränsning. Eller grönt, vilket släpphänthet

Green

gröna skyltar lista avstånd, trafikplatser, vägbeskrivningar och gatunamn. Dessa tecken är avsedda att vägleda bilisten på landsvägar och hjälpa till med navigeringen. Mile markörer är också gröna och de ange antal miles på en Interstate Highway inom en viss stat. Den miles återställs till det skick linjen.

Blått eller brunt

Blå och bruna tecken är informativt. En helt blå skylt med vita bokstäver informerar förare av mat, gas och logi på kommande motorvägsavfarter, samt att identifiera avståndet till rastplatser. Brown skyltar pekar ut lokala attraktioner, shopping och fritidsaktiviteter, inklusive nationalparker och historiska landmärken.


Relaterade artiklar


vad är syftet med en parkeringsbroms?
fordonssäkerhet provning
järnvägskorsning säkerhet
vägskyltar typer
Richard Petty bilskolor
hur man beräknar din mpg
bilpool lagar
tomtom ruttplanering
hur att styra och köra medan sladd
Vilka är bältet lagar för gamla bilar?