hur man kör en sexväxlad

hur man kör en sexväxlad

Att köra en 6-växlad bil manuell växellåda kan vara svårt för nya förare och för dem som används för att köra automatväxlade bilar, vilket byta växel för dig. Men med tanke på en säker övningsområde och tid att öva, alla kan bli en expert handbok bilförare. Att köra en manuell bil kan vara roligare och engagerande att köra än en automatisk, så lära sig att köra en pinne och har en fantastisk tid under din dagliga köra runt i stan

Du behöver:.
Äktenskap licens, äktenskapsskillnad eller domstol ordning.
Social Security-kort.


1.
Sitt i förarsätet i bilen och spänna fast säkerhetsbältet. Bekanta dig med placeringen av varje manöverorgan: kopplingspedalen längst till vänster, bromspedalen i centrum, gaspedalen längst till höger under instrumentbrädan, och växelspaken på mittkonsolen. Håll ner bromspedalen med din högra fot och tryck på kopplingspedalen i golvet med vänster hand. Vrid startnyckeln och bilen startar.
2.
Shift överföring till första växeln genom att trycka Växelspak i den första växeln som anges på handtaget. Låt kopplingspedalen långsamt ut. När du släpper kopplingspedalen, kommer bilen att börja skaka eller ens röra sig sakta framåt. Den punkt där detta sker kallas "friktion punkten", och det är poängen förflutna som du trycker på kopplingspedalen att växla om. Ta några minuter att bekanta sig med denna punkt.
3.
När du är redo att börja köra, släpp bromsen och släppte ut kopplingen långsamt. Som kopplingspedalen når friktion punkten, tryck lätt på gaspedalen. Släpp kopplingspedalen helt och du kommer att börja gå framåt i ett långsamt tempo. Måttlig din säd med hjälp av gas-och bromspedaler.
4.
När du är redo att växla (vanligtvis mellan 2500 och 3000 rpm på varvräknaren), tryck kopplingspedalen förbi friktion punkt och ta foten från gaspedalen. Sätt Växelspak i den andra växeln som anges av växeln mappning på toppen av växelreglage. Släpp kopplingen långsamt och tryck på gaspedalen. Du kör nu på andra växeln.
5.
Fortsätta köra och en ny växel vid behov. Försök att göra din växlingar så smidigt som möjligt genom att modulera kopplingen och gaspedalen.
6.
När du är redo att bromsa eller stoppa, tryck på kopplingspedalen förbi friktion punkt och tryck Växelspak i neutralläget (mittenläget mellan de sex växlarna) och sedan bromsa genom att trycka på bromspedalen. För att fortsätta accelererar, tryck Växelspak i lämpliga redskap för den hastighet du reser (lägre växlar för lägre hastigheter), släpper kopplingen och pressa på gaspedalen. Du kommer att bli bättre på att välja rätt växel med övning och tålamod.

Tips och varningar


 • Vända på en 6-växlad manuell bil sker exakt samma sätt som accelererande på första växeln. Enkelt uttryckt reglaget i motsatt läge, släpp kopplingen sakta och tryck på gaspedalen. Positionen för omvänd varierar för olika bilmodeller. Se din bruksanvisning om ett klargörande på sin plats.
 • När du parkerar en 6-växlad manuell bil, tryck in kopplingen i hela vägen, håller bromspedalen och vrid startnyckeln till läge OFF. Innan du tar foten från bromsen, flytta reglaget för det första redskapet position och dra åt parkeringsbromsen. Detta kommer att hålla bilen rulla undan när du får ut av det.


 • Relaterade artiklar


  vilka fordon som har sidokrockkuddar?
  vanliga orsaker till blowouts
  hur man kan hantera långsamma fordon
  Varför dimma insidan av min bil?
  hur man kör i dimma
  Hur ändrar jag en adress på nätet på ett Texas körkort?
  vilken bil får bästa mpg?
  hur man ansöker om en motgång körkort i Florida
  hur man kan låta luft ur däck
  Inaktivera en jeep larm frihet säkerhetsbältet