hur man kan resa i vinter väder

hur man kan resa i vinter väder

Många människor befinner sig vill eller behöver resa i vintriga väder. Trots att det finns säkerhetsrisker förknippade med en sådan resa, genom att vidta vissa åtgärder och försiktighetsmått är det möjligt att komma fram till din destination trygg och avslappnad. Kom ihåg att inte ta onödiga risker när de reser under vintern. Var uppmärksam på väderprognoser och följ alla varningar eller rådgivning som utfärdas

Du behöver:.
Kartor och vägbeskrivningar
Hållbar mat.
Dricksvatten.
Mobiltelefon.
Mobiltelefon billaddare.
Varma filtar.
Kuddar.
Handskar.
Hattar.
Extra rockar.
Varma kläder.
Färgglada trasa.
Is skrapor och snö penslar clearing.
Spade.
Ficklampor och extra batterier.
Batteridrivna ljus.


1.
Förbered ditt fordon genom att se den har minst hälften av en tank med bensin och att dina däck har tillräckligt lufttryck. Om det behövs, har vinterdäck eller kedjor. Se också till att ditt fordon är i optimalt skick och att alla nödvändiga underhåll har slutförts innan du åker hemifrån. Kontrollera att vindrutetorkare och alla fordonets belysning fungerar. Om det behövs, byta ut vindrutetorkarblad. Se till att alla fordon vätskor är på rätt nivå.
2.
Bort alla is och snö från bilen innan du reser och under resor, vid behov. Håll is skrapor, snö borstar clearing och en spade i bilen.
3.
Förbered dig genom att vara utvilad innan du reser, som bättre gör att du kan vara helt alert och reagera på lämpligt att resa villkor. Innan du reser, hålla koll på väderprognoser för alla orter mellan ditt hem och din destination.
4.
Alert minst en annan person som inte reser med dig av din rutt, destination och ungefärlig ankomsttid.
5.
Kartlägg din resa innan du lämnar hemmet. Placera alla nödvändiga kartor och vägbeskrivningar i bilen.
6.
Montera ett kit som innehåller de nödvändiga sakerna för att hålla i bilen. Dessa omfattar rikligt med dricksvatten och nonperishable, närande mat. Exempel nötter, frukt och grönsaker. Det är bättre att ha tillräckligt med mat för minst en dag eller längre, om du blir strandsatt i en vinterstorm. Också, ta upp tillräckligt av din receptbelagda läkemedel och andra personliga tillbehör hälsa för minst en dag.
7.
Ta med dig en fulladdad mobiltelefon att använda i nödfall, tillsammans med sin bil laddaren. Också föra telefonnumret till din vägassistans företag, tillsammans med eventuella andra nödvändiga akuta telefonnummer. Också ge massor av varma filtar, varma kläder, extra kappor, hattar, handskar och kuddar att använda om du får strandsatta.
8.
Sätt ihop en första hjälpen-kit som innehåller förnödenheter såsom bandage, antibiotika salva, flor och saxar.
9.
stanna helt varning under körning, och ägna extra uppmärksamhet åt vart du ska och vad andra förare gör. Dra över om du är trött. Använd inte farthållaren på en våt köryta.
10.
Köra långsammare än du skulle i bra väder. Tillåt dig själv extra tid för att bromsa, påskynda och vända hörn. Låt minst dubbelt så vanliga mängden utrymme mellan dig själv och förare som är framför och bakom dig.
11.
Sakta sakta --- det tar längre tid att komma till ett stopp när vägarna är snöigt eller isigt. Bekanta dig med bromsarna du har och hur man använder dem i vintervädret. Öka hastigheten långsamt också. Gradvisa förändringar i hastighet är nödvändiga under vinterförhållanden.
12.
Signal att du behöver hjälp om du blir strandsatt. Göra det genom att sätta en trasa på toppen av en hoprullad fönster eller knyta den runt bilens antenn. Stanna i bilen om du är strandsatta eller fast i snön eller isen. Du kan komma bort eller för trött eller kallt om du försöker venture bort från ditt fordon. Ring ditt vägarna nummer bistånd telefon för att få hjälp om du blir strandsatt. Också ringa någon annan nödsituation kontakter som behövs.

Tips och varningar


 • Liksom är fallet i alla väder, se till att du och dina passagerare använda din plats bälten varje gång du reser i bilen. Kontrollera småbarn sitter ordentligt fast i lämpliga bilbarnstolar och säten booster. Ring din lokala brandstation och be dem att inspektera bilstolar att säkerställa att de är korrekt installerade.
 • Använd inte en mobiltelefon under körning. Om de stater väderprognos som är extremt farliga, som i fallet med snö med dålig sikt, inte reser. Det är inte värt att sätta dig själv, dina passagerare och andra förare i riskzonen. Även om förutsättningarna tycks vara relativt säkra, reser inte, såvida du inte absolut måste göra det.


 • Relaterade artiklar


  bilen i rörelse tips
  sydaustraliensisk lagar som gäller körning utan körkort
  hur man kan öka gas körsträcka
  Hur fungerar en golfbil?
  Colorado b-kommersiell körkort krav
  Hur tar jag bort poäng från en Florida körkortet efter 30 dagar?
  nödbogsering förfaranden
  krav att vara en DUI instruktör i Georgien
  hur man gör en tid hos Florida DMV
  Varför låsningsfria bromsar börja lysa?