hur de kan förmedla en inspektion auto EPA

hur de kan förmedla en inspektion auto EPA

Enligt Environmental Protection Agency (EPA), fordon som bär skulden för merparten av luftföroreningar i USA. Deras studier har funnit fordon vara ansvarig för 77 procent av kolmonoxid och 45 procent av kväveoxider i luften. Denna förståelse fick 1990 ändringar i Clean Air Act som gjorde det nödvändigt att kräva utsläpp från fordon testning. Målet med EPA: s Auto kontroll-och underhållsprogram (I /M) är att förbättra luftkvaliteten genom att minska utsläppen från fordon. Programmet försöker uppnå detta genom att identifiera hög-emitting fordon och kräva att de få reparationer som krävs för att anpassa sina utsläpp nivåer till standard. Inslag av I /M program varierar från stad och stat efter geografiska läge, luftkvalitet klassificering och befolkning

Du behöver:.
Staten registrerade fordon


1
. .
Kontrollera bilens gas cap är närvarande, eftersom det saknas en mössa teckningsoptioner avslag. Undersök taket för skador som skulle hindra det från att skruva på ordentligt. Gas mössor testas i de flesta stater att se till att rök inte ut i miljön. Locket är ansluten till en apparat som mäter dess förmåga att motstå tryck. Om du måste ersätta en förlorad eller skadad gas cap, rådfråga din bruksanvisningen så att du köper rätt locket.
2.
Kontrollera dina ljus motorproblem att kontrollera att det fungerar. Du kanske känner detta som "check engine" light. Det bör lysa upp varje gång du startar bilen. Detta visar att datorns inbyggda Detection (OBD) fungerar. Detta system spelar en central roll i kontrollprocessen.
3.
Titta på din check engine ljus efter att bilen har varit igång i några minuter. Om det är upplyst, måste du ha bilen kontrolleras av en mekaniker. Detta ljus indikerar att OBD har funnit ett fel som kunde påverka utsläppen av ditt fordon. Om din check engine lampan lyser under provningen, kommer ditt fordon passerar inte.
4.
Kör bilen i minst 15 minuter innan det testats för att ge motorn tid att värma upp. Utsläpp avläsningar som gjorts alltför snart kan vara felaktiga.
5.
Om du nyligen har haft bilens batteri ersättas eller bortkopplad underhåll, köra bilen ett par dagar innan du tar den för att få testats. Annars kan testresultaten bli felaktiga.
6.
Utföra en generell säkerhetskontroll av ditt fordon för att avgöra om det är säkert att köra. De flesta testutrustning kommer inte att acceptera ett fordon för prov om det inte är säkert att köra.
7.
Granska din statens krav på statens EPA hemsida. Testa normer och förfaranden varierar från staten och är mer krävande i stora städer.

Tips och varningar


Tänk
 • att investera i en gas sparande och minskade utsläpp enhet, särskilt om du har en äldre bil. Detta eftermarknaden eftermontering enhet är avsedd att förbättra bränsleekonomin och minska utsläppen. EPA erbjuder utvärderingar av alla större märken på marknaden på deras hemsida.


 • Relaterade artiklar


  hur man dra med en Chevrolet Equinox
  barn booster bilbarnstol säkerhet
  om dimljus
  rättslig gata buggy regler i Florida
  instruktioner för att köra en 5-växlad fordon
  Hur översvämning jag motorn i en Toyota 4runner?
  california körkort lagar
  fordon släpvagn fastspänningssytemet instruktioner
  lagar om trafik citat på privat egendom
  North Carolina lagen om utgången av statens inspektion klistermärke