bilar som inte kommer med säkerhetsbälten

bilar som inte kommer med säkerhetsbälten

Den första amerikanska patentet för säkerhetsbälten utfärdades 1885, men säkerhetsbälten var inte obligatoriskt förrän på 1960-talet. Enligt US National Highway Traffic Safety Administration, eller NHTSA, har säkerhetsbälten varit ett viktigt framsteg för säkerheten hos bilar. NHTSA: s statistik visar att bilbälten spara mer än 11. 000 liv i bilolyckor varje år. Några bilar är dock fortfarande inte har säkerhetsbälten.

Classic Cars

Vissa bilar är för gamla för att ha säkerhetsbälten. Även om säkerhetsbälten fanns som tillval, de var inte obligatoriska. Om en bil tillverkad före 1965, kanske den inte har säkerhetsbälten. Det är lagligt att köra dessa bilar i USA, men det rekommenderas inte.

Utländska bilar

De flesta utvecklingsländer inte har en lagstiftning om bilbälten. Således bilar i dessa länder ibland inte har säkerhetsbälten. Till exempel utfärdade Indien den indiska motorfordon år 1988 beordrat att säkerhetsbälten monteras i alla bilar. Men de indiska bilar tillverkade i åren före detta mandat behöver inte nödvändigtvis ha säkerhetsbälten, och fortfarande drivs.

Räddade Bilar

Ibland är säkerhetsbälten bort från bilar. När bilägare behöver ersätta bilbälte, kan de gå till skroten och ta bort en från en bil där. Om denna bil är sedan renoverade och säljs, kanske den inte har vissa säkerhetsfunktioner som säkerhetsbälten, enligt Autos. com.


Relaterade artiklar


hur man kör med dubbade vinterdäck
Vilka är fördelarna med att köra bil växelspak?
professionella bilskolor
hur att överföra en semi truck
vad är en delad bromssystem?
hur man ringer vägassistans på mobilen
Minnesota fönstret färgbrytning lagar
främre registreringsskylt krav
hur klarar de DMV föraren eleven tillåta test i Arizona
komplikationer med utbyggnaden av krockkuddar