typer av arizona förare licenser

typer av arizona förare licenser

delstaten Arizona har en graderad licensprogram liknande tillstånd program i de flesta stater i USA att vara berättigad till en licens måste du ha två bitar av identifikation. Man måste vara en fotolegitimation, exempelvis pass, militär-ID eller födelsebevis. Om du inte har ett foto-ID, måste du lämna in tre stycken ID. Du måste också ha ett socialförsäkringskort. Om du är under 18 år, behöver du en signatur från en vuxen, till exempel en förälder, vårdnadshavare, arbetsgivare eller fosterförälder. Du måste också klara en synundersökning.

Permit att lära

Arizona instruktion Tillståndet ger en person som är minst 15 år och sex månaders ålder att lära sig att köra bil eller motorcykel. En signatur från en vuxen är nödvändigt att få tillståndet.

Klass G-licens

I Arizona en klass G licens för en person som är minst 16 år och inte äldre än 18. Han kan driva ett fordon som inte kräver en kommersiell eller motorcykelkörkort. Han måste ha en körkortstillstånd för sex månader före erhålla klass G licensen och har en signatur från en förälder eller förmyndare som säger han avslutade på minst 30 timmar av övervakad körning, där 10 var på natten. Under de första sex månaderna han inte kan driva ett fordon mellan klockan kl 12 och 05:00 om de inte åtföljs av en förmyndare eller förälder i framsätet som innehar ett giltigt körkort. Det finns undantag från denna regel om han transporterar sig till eller från arbetet eller en sanktionerad skola eller religiösa evenemang eller om det finns en familj nödsituation. Under dessa sex månader kan han inte transportera någon under 18 år om det inte är ett syskon eller om han inte har målsmans tillsyn i framsätet.

Klass D-licens

En klass D operatörslicens finns när en förare fyller 18 år. Körning fordon som inte kräver en motorcykel eller kommersiell licens är acceptabelt när operatörslicens erhålls.

Klass M Licens

Den klass M licensen tillåter föraren att driva en motordriven cykel eller motorcykel. Personen måste vara 16 år för att ansöka om denna licens. Varje person under 18 år måste ha fått ett körkortstillstånd under de sex månader före ansökan.

yrkesförare Licenser

klasserna A, B och C är för yrkesförare. Detta gör det möjligt för föraren att manövrera ett fordon över 26,001 pounds, en som medför fler än 16 personer vid en tidpunkt eller ett fordon som transporterar farligt material. En person kan ansöka om denna typ av licens vid 21 års ålder. Om en person i åldern 18 och 21, kan han fortfarande få ett kommersiellt körkort, men det kommer endast vara giltiga i delstaten Arizona. En kopia av DOT Fysisk Undersökning måste göras när en person ansöker om licens eller förnyar en. Den fysiska kvalifikationer form måste förnyas vartannat år för att hålla en kommersiell licens.


Relaterade artiklar


hur man passar DMV tillstånd test
hur man kör i dåligt väder
snökedjor bruksanvisning
ömma muskler efter en bilolycka
florida körskola regler
vad är syftet med CV-leden?
hur man ändrar adressen New York State DMV
hur man kör standard flytta bilar
california körkort funktioner
hur du justerar och låser bilen nyanser