saker som orsakar uttjänta fordon

saker som orsakar uttjänta fordon

bilar inte vrak själva, och ingen utrustning kan hålla en osäker förare säker. Nästan utan undantag, nästan varje olycka eller vrak på vägen på något sätt ett resultat av mänskliga misstag --- även vrak från dålig utrustning som en blåst däck eller avstängning problem kan skyllas på den mänskliga faktorn. Utan engagerande säkerhetsanordningen mellan öronen, är varje koncept av fordonsindustrin säkerhet en farlig självbedrägeri.

Distraktioner

distraherad körning orsakar fler olyckor än någonting annat, och med ganska stor marginal. Mark Edwards, chef för Trafiksäkerhet vid American Automobile Association, sade på CNN: s Talkback Live att mellan 25 och 50 procent av alla olyckor är ett direkt resultat av förarens ouppmärksamhet. Kom ihåg: Ingen radiostation, ingen spillde dricka, ingen ostburgare, inga telefonsamtal eller text, och ingen unge skriker i baksätet är viktigare än säkert använder ditt fordon

Target Fixation

Även känd som "motorväg. hypnos, "detta fenomen inrättas en dominoeffekt av förarens fel som i slutändan kommer att kulminera i en krasch. Mål upptagningen när du låser dina ögon på ett enda objekt, med uteslutande av allt annat. För de flesta förare kommer detta objekt att bilen framför dem, eftersom det är den en "stationär" objekt i sin synfält. Säker körning kräver ständig indata och behandling --- målet fixering kommer alla utom eliminera varje bit av data som finns förutom färgen på ditt mål är bakljusen.

Tailgating

De flesta vrak är orsakade av någon form av rent mental vana, är tailgating kanske den farligaste av alla fysiska vanor. Ungefär en sekund passerar från det att du känner igen en ingång till den tid du träffar dina bromsar --- det är 88 meter vid 60 mph. I kombination med mål fixering (som det brukar), är tailgating ett perfekt sätt att parkera bilen i någons baksätet innan du hinner blinka.

Närsynthet

Nära släkt med målet fixering är närsynthet inte bara farligt, det gör också köra mer stressigt. När uppvisar kortsiktighet, kommer en förare fokusera sin uppmärksamhet enbart på hur bilen framför dem gör, agerar och reagerar på någonting, men att andra bilen. Mycket sällan är en olycka till följd av föraren rakt framför dig att göra något helt oförutsägbart, men det är en garanti för att i händelse av en olycka, kommer hans bil vara det första du träffar. Att föraren är bara reagerar på vad som händer framför sig, så du måste förutse hans handlingar för att undvika att bli hans nyaste bildekal. Istället för att fokusera på den bilen bör du leta förbi den till bilar framför honom, inte bara dem på vägen men inte sådana som kan dra ut från garageuppfarter, parkeringsplatser, utgångar och andra vägar. Tänk på det här sättet: Varje 88 meter du se framåt köper dig en sekund att reagera, och det är en hund ålder vid varje ögonblick räknas.


Relaterade artiklar


Michigan State lagar om golfbilar
hur man beräknar gas kostnader för en bilsemester gratis
hur man gör pendling på vintern lättare
skolbussen vinterkörning tips
säker körning förfaranden
hur till låsa upp en bildörr när knapparna är låsta i
säkraste konvertibler
Hur skift jag manuellt i 4 Wheel Drive i en 1996 chevy blazer?
rensar ett ansvar avgift
problem med Ford F250 diesel