rulla över stabilisering tekniker

rulla över stabilisering tekniker

Du behöver:
Tire Pressure gauge

När du svarar på ett fordon som rullat över är det viktigt att först bedöma situationen. . Förare och passagerare i fordonet redan är offer för olyckan och om situationen inte är noggrant utvärderas det är möjligt för räddaren att bli ett offer också. Innan man försöker någon form av räddning av passagerare, måste bilens stabilitet skall bestämmas och stabiliseras för att förhindra ytterligare skador.

Bedömning

När stabilisera en bil som rullat över det är viktigt att först bedöma vinkel som fordonet är placerad. Om marken under bilen är än stabilitet i bilen ökar. Men om bilen är placerad på en sluttning möjligheterna för en sekundär roll over ökar och kan resultera i att orsaka skador på räddningspersonal. Den tyngsta delen av bilen är ramen. Placeringen av ramen längst ned på bilen bör beaktas vid bedömningen av hur man spänna på fordonet för att förhindra ytterligare rörlighet.

Rullstolar

När det fastställs där den största potentialen är av sekundär förflyttning är det dags att spänna fordonet för att förhindra den. Det finns flera typer av stagning produkter på marknaden som räddningspersonal kan förvärva. Den hängslen faller isär så att det är möjligt att samla dem i en mängd olika höjder och vinklar beroende på situationen. Bygeln bör placeras mot rullade över bilen så att vikten på bilen kommer att vila på brace och förhindra ytterligare rörelser medan räddningsarbetare hjälpa de skadade.

Tjuder

tjuder kan användas när ett fordon har rullat och stannat i ett område där stagning är inte ett alternativ. Brant vallar, till exempel, är svåra att sätta hängslen på grund av lutningen. De kan glida om bilen skulle flytta plötsligt. Internetdelning använder långa remmar eller rep som är fastsatt i bilen, helst runt ramen, och sedan fästs på uppåt sidan av bilen. Ledjärn kan också säkras genom bultande stort tält stavar i marken och förankra förankringsremmarna till dessa. Ledjärn kan inte hålla bilen stilla som det hängslen kan, men de bidrar till att förhindra en sekundär välta.


Relaterade artiklar


hur man driver en framhjulsdriven bil
Var kan jag få en trafikolycka eller köra rapport?
hur man kan stoppa inför stoppskyltar
hur man bogsera en Acura tl 2002
hur man kan jämföra bil GPS navigationssystem
hur man gör en extra bilnyckel
snökedjor bruksanvisning
kia bilsäkerhet
hur man kan hoppa starta en Lincoln LS
hur man kör en manuell -95 Honda Civic