hur man lossa parkeringsbromsen innan du sätter bilen i enhet

hur man lossa parkeringsbromsen innan du sätter bilen i enhet

Parkeringsbromsen eller nödbromsen, är en viktig felsäkert. Det håller din bil från att rulla nedför en backe och in i vägen medan parkerade. Parkeringsbromsen är ofta en handmanövrerad spak på golvet bredvid förarsätet, hantera ett drag ligger under eller nära rattstången eller en fotmanövrerad pedal. Kom ihåg att släppa parkeringsbromsen innan du sätter bilen i enhet eller så kan du värma upp bromsklossarna

Du behöver:
Bil med nödbroms


1
<. . br> Kom i förarsätet och spänne upp.
2.
Identifiera vilken typ av nödbromsen system i bilen. Leta efter en handbroms på sidan av förarsätet, en hävstång under rattstången eller en push pedal nära den vänstra foten, vanligen där en koppling skulle vara på en manuell växellåda.
3.

starta bilen. Med bilen fortfarande i parken, sätta foten på bromsen som används under körning och håll den intryckt.
4.
Lossa nödbromsen. Om din bil har ett handtag i närheten av förarsätet spaken sannolikt kommer att ha en knapp som måste skjutas in när du flyttar spaken nedåt. Om bilen har en draghandtag, dra den mot dig tills du hör och känner bromsfrigöringen. Om bilen har en push-pedal-systemet, tryck ned och släpp upp pedalen. Du ska känna bromsfrigöringen.
5.
Lägga i enheten och släpp den drivande bromsen. Om du har släppt parkeringsbromsen korrekt bör bilen rulla framåt eller bakåt lätt med liten eller ingen gas.


Relaterade artiklar


Pennsylvania lagar för att köra ATV på väg
vad som gör en bil stall i varmt väder?
nyttofordon checklistan för säkerheten
resor trailer säkerhetstips
bältesstol krav i Florida
de flesta stulna bilar lista
hur man använder kryssning på en 2001 Mitsubishi Eclipse
skäl för blinkers att blinka riktigt fort
hur man kör en rwdcar
georgia lag på gula strålkastare