hur man läser däckslitage

hur man läser däckslitage

Alla förare bör kontrollera sina bildäck för slitage en gång i månaden, samt före och efter långa resor. Övervakning däckslitage kan indikera när däcken ska vara balanserad, anpassas, roteras eller bytas ut. Om båda däcken kanterna är slitna, har däcken blivit för lågt. Slitna centrum trappsteg visar över-inflationen. Däck med ojämn eller placerade oregelbundet kala fläckar och däck som klagar på eller dunka visar på behovet av uppriktning, balansering eller utbyte av stötdämpare. Om din däckslitage bar är utsatt, dina däck har mindre än 2 /32 tum av mönsterdjup och måste bytas ut.

Du behöver:
tröttna tryckmätare
. Mönsterdjup djupmätare eller amerikansk penny och kvartal mynt.


1.
Placera en amerikansk penny huvuden uppåt i flera trampa spåren över däcket. Om en del av Lincolns huvud är alltid omfattas av slitbanan, dina däck har fortfarande över 2 /32 tum av mönsterdjup kvar och fortfarande lagligt för användning i Nordamerika.
2.
Placera en amerikansk kvartalet huvuden upp i flera spår över däcket. Om en del av Washingtons huvud är alltid omfattas av slitbanan, dina däck har över 4 /32 mönsterdjup kvar.
3.
Placera en amerikansk penny svansar upp i flera trampa spåren över däcket. Om toppen av Lincoln Memorial är alltid omfattas av slitbanan har du över 6 /32 tum av mönsterdjup kvar på däcken.
4.
Mät däcket ca 15 inches isär runt centrum spåret av däckets omkrets. Mät däcket på samma sätt kring sin inre och yttre spår. Detta kommer att visa dig om dina däck är klädd ojämnt.

Tips och varningar


 • Använd din mätare däcktryck för att bestämma lufttrycket i dina däck. Blåsa eller tömma dina däck baserat på den rekommenderade tryck som anges för din storlek och märke av däck. Däcktryck ska alltid mätas på kalla däck.
 • Ett däck djupmätare, om du har en, kan användas i stället för mynt.
 • Om dina däck bär ojämnt eller orimligt, ta bilen till service för att rätta till problemet.
 • Kör inte på däck med minst 2 /32 tum av mönsterdjup eller om däckslitage barer visar. Sådana däck är farliga och olagliga att köra på.


 • Relaterade artiklar


  säker körning metoder
  hur man undviker hastighetsfällor
  Hur förbättrar jag den gas körsträcka på en Toyota Prius?
  Varför ska vi använda säkerhetsbälte?
  bil säkerhetsfrågor
  Hur ändrar jag en adress på nätet på ett Texas körkort?
  hur man kör med dubbade vinterdäck
  körsäkerhet regler
  auto checklistan för säkerheten
  hur du håller ditt ansikte varm samtidigt på en skoter