hur man dra en 2005 GMC Sierra 2500hd

hur man dra en 2005 GMC Sierra 2500hd

GMC 2500 HD ("heavy-duty") Sierra är en fullfjädrad arbete lastbil som är utrustad med en 6,0 liters V-8 motor, och har tillgång till en valfri 8,1 liters V-8 och Duramax turbo diesel. Det kan drag och bogsera tunga laster. Den 2500 HD Sierra kan också dras bakom en husbil eller annat fordon. Allt du behöver är lite förberedelser. Denna information gäller för fyrhjulsdrift modell, som de tvåhjulsdrivna behöver ytterligare beredning för att dra

Du behöver:.
Dragkrok
. Bottenplattor.
Aux blinkers och bromsljus.
Dragna fordonets bromssystem.


1.
Kontrollera att bogsera fordonet kan säkert dra dina Sierra. Med en obelastad vikt på ca 7000 pounds, det tar ett tungt fordon för att dra en 2500 HD. Större diesel husbilar har oftast bogsera kapacitet av 10. 000 pounds, som är gott att dra den här lastbilen. De flesta bensindrivna husbilar har bogsera kapacitet på 3. 000 till 6. 000 pounds, och kan inte bogsera något så tungt.
2.
Utrusta din bil med en dragkrok och bottenplatta montering. Basen plattorna fäster direkt på det dragna fordonets ram, och haka upp till dragkroken, som ansluter till bogsera fordonets dragkrok. Välj en dragkrok och grundplattan församling som säkert kan dra vikten på fordonet.
3.
Välj ett släpfordon bromssystem. Många av dessa använder elektroniska reglage och en stav för att trycka på det dragna fordonets bromspedalen när fordonet börjar avta. Välj ett extra belysning --- antingen lampor som klämma på det dragna fordonet, eller ett ledningssystem som ansluter till lastbilens ledningar, för att använda den befintliga belysningen.
4.
Koppla in Sierra för bogsering genom att ansluta dragkroken, belysning och bromssystemet. Växla överföringen till neutral. Om ditt fordon har ett fall handbok överför den kommer att ha en spak på golvet för att flytta sig. Med motorn igång och växeln i friläge, förskjuta överföringen till neutral. Om du har en automatisk överföring fall startar bilen och sätta i friläge. Skjut 2-hög-knappen och växla till 2-hög räckvidd. Skjut 2-hög och 4-låg knapparna samtidigt tills den neutrala tänds. Shift överföring i enhet kort, och sedan i parken.
5.
Stäng av tändningen, men lämna den i tillbehörsläge. Trucken är redo att dra.

Tips och varningar


 • Öva ansluter dina bogsera bilen, flytta överföringen i friläge och dra loss innan du dra på riktigt. Detta kommer att göra hookup lättare.
 • Var noga med att använda parkeringsbromsen när du ansluter att bogsera bilen. Med överföringen i friläge, även med transmissionen parken eller i växeln, kommer fordonet rullar. Alltid hålla dig inom din vikt gränser och bogsera säkert.


 • Relaterade artiklar


  bilbarnstol säkerhetsbestämmelser i Calgary
  Inaktivera en jeep larm frihet säkerhetsbältet
  hur man kör en rwdcar
  makt skoter säkerhet
  kanada fordonssäkerhet
  hur man använder en E320 lås barn dörr
  trum vs skivbromsar
  tips för att driva stora u-dumprar och lastbilar
  hur man kan kontrollera status för en körkort från Florida
  hur du låser dörren på en mazda hastighet 6