Slirskyddet specifikationer

Slirskyddet specifikationer

Du behöver:
tröttna tryckmätare
. Mönsterdjup djupmätare eller amerikansk penny och kvartal mynt.

slirskydd eller snökedjor är kedjor eller kablar som kan fästas på fordonets däck att tillhandahålla dragkraft vid körning på snö, is och lera. Slirskydd kommer i ett antal stilar, säljs i par och är utformade för att matchas till en viss däckdimension. Tie kedjor kan finnas på fordon av alla slag och är inte begränsade till bilar och lastbilar.

Ladder

En av de äldsta och mest använda mönster hela kedjan är stegen design. Ladder kedjor gå rakt över däckets slitbana. Även stege kedjor hjälp med dragning är vibrationsnivån hög och delar av däcket fortfarande kontakt med vägen.

Diamond

Diamond slirskydd är tillverkade av metall samverkande delar som bildar en diamant mönster av däckets slitbana. Diamond kedjor använda mindre band än stege kedjor, vilket minskar vibrationer. Diamantsymbol omfattar också ett större område vilket minskar däckets kontakt med vägen.

Kabel

Kabel kedjor består av flexibla metallkablar lindade med stålmuffar som går horisontellt över slitbanan på däcket. Att kablarna sitter fast i däcket med gummi fästen och en hävstång-lås fastspänningsanordning. Kabel kedjor brukar pågå längre än kedjan stil.

Link

Länk slirskydd har en kombination av kabel och diamant mönster. Rader av metall banorna går horisontellt över slitbanan på däcket. Länka kedjor erbjuder mer börjar dragkraft än andra konstruktioner, men kräver mer stoppsträckan när man kommer till helt.

Zig-zag

Zig-zag slirskydd är tillverkade av kablar som utgör en zig-zag mönster i hela däckets slitbana. Denna konstruktion gör del av kabeln att stanna kvar i kontakt med vägen hela tiden, vilket ger bättre dragkraft än andra konstruktioner. Zig-Zag slirskydd är vanligt förekommande på bilar som har låsningsfria bromssystemet eller någon form av antispinn.


Relaterade artiklar


information för säkerhetsbälte extenders på bilar
Hur man köper bästa vinterdäck till bästa pris
filbyte regler
North Carolina State auto mobil kontrollkrav
Hur får man en Hazmat körkort i Ohio
tips för att driva stora u-dumprar och lastbilar
Oregons förare försäkring lagar
hur ska läsa på DMV tillstånd test
hur man ersätta skadade va registreringsskyltar
förarutbildningen instruktör certifiering