auto säkerhet

auto säkerhet

Bilsäkerhetsföretag handlar om hur bilar är konstruerade för att undvika olyckor och lindra konsekvenserna av olyckor

aktiv och passiv säkerhet

Det finns två typer av bilsäkerhetsföretag åtgärder: aktiv och passiv. Aktiva säkerhetsanordningar hjälpa föraren att undvika krockar, passiv säkerhet skyddar de åkande i ett fordon, om en krasch inträffar. Sedan 1970-talet har man även uppmärksammat att utveckla bilar som är säkrare för fotgängare om de är inblandade i en olycka.

Historia

Godkännande av oro för säkerheten av tillverkarna har varit en lång och gradvis process. Ralph Nader: s avslöjande av den amerikanska bilindustrin, "Osäkra vid varje hastighet," var en stor händelse eftersom det inspirerade lagstiftning som tvingade bilföretagen att följa en uppsättning säkerhetsnormer. De första krockkuddarna producerades 1974 och låsningsfria bromsar dök upp i 1980-talet.

The Future

Datorisering har möjliggjort en mängd sofistikerade åtgärder för att förebygga olyckor och skydda åkande. Dessa inkluderar system som varnar för kollisioner och automatiskt hindra dem, mörkerseende, bättre bil stabilitetskontroll, och krockgardiner. Tyvärr är den mest avancerade tekniken fortfarande dyr, men även dagens billigare bilar är utrustade med krockkuddar och låsningsfria bromsar.


Relaterade artiklar


Kentucky Körkortsprogram regler
förarens tillståndskrav i Alabama
Hur får man en Hazmat körkort i Ohio
hur man söker upp en tagg antal
specifikationerna för väskor Firestone luft
hur man tina ett bilfönster
säkerhetsrisker för pensionärer körning
DMV tag information för Pinellas County, florida
West Virginia CDL krav
radarvarnare och Virginia lagar trafik