Vilka är de Indiana motoriserade skoter lagar?

Vilka är de Indiana motoriserade skoter lagar?

mopeder, som ibland kallas även mopeder, är ett billigt och effektivt transportmedel. Liksom alla stater, har Indiana lagar som reglerar användningen av motorfordon på sitt offentliga vägar. De lagar som styr skotrar och motorcyklar kan komma att ändras, så alltid se till att du känner till gällande lagar innan du försöker använda en scooter i Indiana.

Definitioner

Indiana baserar sin definitioner av skotrar, motorcyklar och motoriserade cyklar till stor del på storleken på fordonens motorer. En skoter, enligt Indiana kod, avsnitt 9-13-2-104, är alla fordon som drivs av en motor, har en plats, men inte en sadel för föraren; har två hjul, och har en rondell för förarens fötter. En motorcykel, å andra sidan är varje tvåhjuligt, motoriserade fordon som har ett säte eller en sadel, enligt Indiana kod, avsnitt 9-13-2-108. Vidare är en motoriserad cykel en två-eller trehjuliga fordon som drivs av en motor eller förbränningsmotor som inte har fler än två hästkrafter eller som inte överstiger 50 kubikcentimeter, enligt Indiana kod, avsnitt 9-13-2-109.

Licens

Eftersom någon skoter som har mindre än två hästkrafter motor, eller ett mindre än 50 kubikcentimeter, anses vara en skoter eller motorcykel måste du ha en motorcykel körkort att driva en skoter i Indiana. Enligt Indiana Code avsnitt 9-24-8-2, den som är minst 15 år och är inskriven vid en godkänd motorcykel utbildning kurs kan få en motorcykel körkortstillstånd när denne en skriftlig tentamen. Du kan få en motorcykel licens om du passerar en skriftlig tentamen, är minst 16 år och 30 dagar gammal, kör med ett tillstånd för 30 dagar och antingen genomgå godkänd motorcykel färdigheter kurs eller passerar en ridvana test.

registrering och skydd

Indiana kräver att alla skoter operatörer under 18 år att bära hjälm och ögonskydd vid användning sina fordon, enligt den amerikanska Motorcycle Association. Skotrar måste vara registrerad som motorcyklar och aktörer måste ha försäkring.


Relaterade artiklar


bilolycka fakta för tonåringar
Hur säkra är bilbälten?
vanliga tillstånd test frågor
hur man handskas med och undvika vägilska
hur ras elbilar
förarutbildning klasser i Michigan
hur till låsa ratten på en Ford
hur man betalar en trafik biljett i Virginia
säker körning förfaranden
trafikolycka Scene Investigation klasser