varför spricka vindskydd på vintern?

varför spricka vindskydd på vintern?

Vindrutan tekniken har förbättrats avsevärt under åren. Plain, platt fönsterglas i tidiga bilar banade väg för härdat glas, som bröt i bitar när den bröt men inte vassa bitar. Redan 1919 började Henry Ford experimentera med laminerat glas-två rutor sandwiching ett skikt av cellulosa. Glaset skulle splittras men inte bryta i bitar. Pappa till amerikanska biltillverkning uppdrag att använda laminerat glas i alla Ford bilar 1929. Tidiga laminerade vindrutor var oförändrad. Moderna vindskydd är böjda. Moderna laminerade vindrutor använder också polyvinyl butyrate som fyllning mellan de två glasbitarna. Det är det säkraste vindruta kommer

problem

Det är inte ovanligt att små stenar som kastas upp i framrutan medan du kör. Du kanske inte märker de små marker som mar framrutan yta-tills de externa temperaturen sjunker under noll och en knappt synlig chip plötsligt utvecklas till en spricka. Du kan förvärrat situationen genom upptiningen framrutan genom att hälla hett vatten på den.

Orsak

Enligt seismologen Larry GEDNEY är problem som orsakas av metallram på bilen expanderar och drar (på grund av extrema temperaturer ) med en annan skattesats än den vindruta. Detta orsakar ytterligare påfrestningar på glaset i kallt väder, särskilt på den spetsiga ändar av en spricka, vilket resulterar i serös risk för ytterligare separation.

Förebyggande /Lösning

Rick Robertson, vice VD för Auto Glas i Indiana, ger följande råd: Ha befintliga chips fast innan vintern. Stäng inte av bilens vindruta de-mister till max så fort du kommer ut ur ditt garage, utan varmt det gradvis för att minimera temperaturskillnader om frysning dagar.


Relaterade artiklar


myter om bilbälten
främre registreringsskylt krav
Hur går jag Ferrari körskola?
en introduktion till krockkuddar
lagar om stötfångarna på en bil
förarutbildning krav i Michigan
hur man använder varningsblinkers när det regnar
hur man bogsera med en 2005 Jeep Grand Cherokee
lagar om samgående trafik i Indiana
bil vindtunnel test