hur man bromsar mjukt

hur man bromsar mjukt

Du kan enkelt bli lat eller tankspridd när man kör bil. Samtida bilar och lastbilar normalt låsningsfria bryta (ABS). Denna teknik har fördjupat bil säkerhet, samtidigt, har det dock bidragit till att göra mjuk och försiktig inbromsning en förlorad färdighet. Drivrutiner tar för givet att bilens ABS kommer att skydda dem vid en eventuell nödsituation. Men lärande goda köregenskaper och bromsteknik är en viktig färdighet för alla förare
1.
Tryck på pedalen smidigt och gradvis. Aldrig stämpel på pedalen om du inte är i en nödsituation. Tryck på pedalen snabbt men inte omedelbart. Pushing pedalen ner gradvis tar däcken bara blyg för att bryta dragkraft.
2.
Gradvis lätta upp på pedalen som fordonets hastighet börjar sjunka. Denna rörelse gör att bromsarna att fungera med maximal effektivitet.
3.
Tryck ner med din vänstra fot på fotstödet när du tillämpar bromsen med din högra fot för att stabilisera kroppen och tillåt dig själv bättre kontroll av bromsen med din högra fot.

4.
Undvik bromsning och vrida på samma gång, vilket gör att fordonet blir mindre kontrollerade än den borde vara.
5.
Undvik blir overreliant på fordonets låsningsfria bromsar (ABS). ABS-systemet är utformat för att skydda din bil i en nödsituation genom att förhindra att hjulen låser sig. Låsta hjul kan resultera i sladd och en förlust av kontroll.


Relaterade artiklar


hur man kör med dubbade vinterdäck
hur man kör en bil med en tiptronic-växellåda
manuell växelspak bilkörning tutorial
online förarens utbildning utbildning
ömma muskler efter en bilolycka
trafiksäkerhet tips & lagarna
husbil säkerhetsbälte lagar
barometertryck och effekter på bränsleförbrukning
hur man hanterar huva spärren fel vid körning
Hur får GPS trafik uppdateringar?