florida körkort klassificeringar

florida körkort klassificeringar

Som många andra stater gör, delar Florida Department of Motor Vehicles stödberättigande förare i olika klasser. . Dessa klassificeringar hjälp DMV arbetstagare att skapa rätt tjänster till förare. De hjälper också att avgöra vilken typ av licens, och dess medföljande krav och begränsningar, är lämplig som förare. Slutligen, dessa klassificeringar är användbara för de brottsbekämpande myndigheterna som gör trafiken stannar och undersöka den felande körkort.

A

A-förarna är yrkeschaufförer som kör en lastbil eller lastbil kombinationer som väger 26. 001 u00A3. eller mer. Militär personal som driver militära lastbilar behöver inte få denna licens för att köra ett fordon av denna storlek på Florida vägar. Jordbrukarna är också undantagna om de transporterar jordbruksutrustning mindre än 150 miles.

Klass B

B-förarna är också kommersiella motorfordon förare som kör en rak kommersiell lastbil som väger 26. 001 u00A3. eller mer. Rak lastbilar är lastbilar som alla axlar är anslutna till samma ram. De skiljer sig från många 18-hjulingar som har ett släp som är ansluten till hytten med en koppling.Som med en Klass A-körkort, militär personal är befriade från skyldigheten att erhålla en B-körkort när du kör ett militärt fordon på Florida vägar, och jordbrukarna är undantagna om de transporterar lantbruksmaskiner till lagring enheter inom 150 miles från sin gård. Människor som har en klass E licens är befriade från kravet på att en klass B-körkort om de rör sig personlig egendom i en rak lastbil, t. ex. en hyrd flyttbil.

klass C

klass C förare är den slutliga klassificeringen för kommersiella motorfordon. De omfattar förare av lastbilar som transporterar farliga material eller fordon som är utformade för att transportera mer än 15 personer. Detta omfattar i allmänhet bussförare och gas truckförare. Förare i denna klassificering är licensierade att köra enbart lastbilar och bussar som väger mindre än u00A3 26. 001. Som med klasserna A och B, militära förare och jordbrukare är befriade från att få en klass C-körkort.

Klass E

Klass E licenser är för icke-kommersiella drivrutiner. Detta är den vanligaste licensen, eftersom det är givet att alla icke-kommersiella förare över 15 år. Stödberättigande förare måste ha haft en inlärares körkort i minst ett år utan övertygelse, om de har haft en fällande dom, måste de ha deltagit i trafik skolan.För en 16-eller 17-åringen för att få en klass E licens, en väktare måste intyga att han har kört minst 50 timmar, med minst 10 för dessa timmar på natten. En klass E licens som innehas av en 16-eller 17-åriga levereras med restriktioner för de timmar som föraren kan vara på väg. Florida förare kan få en klass E licens genom att vidarebefordra syn och hörsel test, ett skriftligt prov om vägmärken och regler av vägen, och ett körprov.


Relaterade artiklar


under 18 körning I Kalifornien
hur man kan dra en bil ur snön
bilpool lagar
natt körlektioner
hur man köper en säkrare bil till barn passagerare
hur man undviker vanliga trafik biljetter annat än fortkörning
vinterdäck till överlevnad verksamhet
Texas dot politik placera skyltar för lös boskap på motorvägen
fordon säkerhetskomponenter
förarutbildningen instruktör certifiering