dot regler för drag bakom släpvagnar

dot regler för drag bakom släpvagnar

Dra bakom släpvagnar omfattas av normer som läggs fram av Statens Highway Traffic Safety Administration. . Avdelning 49 i United States Code mandat denna administration och tillverkare auto måste uppfylla de normer som läggs fram av den förvaltningen. Alla normer är skrivna för att skydda allmänheten från orimlig risk.

Stöt bakifrån Guards

Enligt Standard Numbers 223 och 224 som utfärdas av National Highway Traffic Safety Administration, är släpvagnar måste ha stöt bakifrån vakter installeras om släpets totalvikt är 10. 000 pounds eller mer. Syftet med förordningen är att minska antalet skador och dödsfall i samband med en kollision mellan mindre fordon till den större vagnen.

Lights

Standard Antal 108 kräver trailers att ha fungerande original eller ersättning ljus. Dessa normer gäller för lamporna, reflekterande anordningar och alla andra enheter i samband med belysningen. Dra bakom släpvagnar skall åtnjuta arbetsvillkor bakljus, tur och bromsljus. En väl fungerande ljussystem ökar synligheten och möjliggör andra förare att se vända, broms-och nödsignaler. Syftet är också att minska antalet skador och dödsfall från kollisioner. Rätt belysning är viktigt på natten och under perioder med begränsad sikt. Lyser under dagtid göra det lättare för andra förare att upptäcka släpet.

Däck

Standard Nummer 119 och 120 anger att lämpliga däck val krävs. Däcken skall vara av tillräcklig storlek och ha lämplig belastning. Fälgarna skall vara av en viss storlek, typ och identifiering. Den exakta typen beror på vilken typ av drag bakom släpet. De ändamål för dessa två standarder är att se till att däcken väljs ordentligt för en säker drift av släpvagnen.


Relaterade artiklar


fördelar och nackdelar med Båttrailers
hur man överlever farliga förhållanden vid körning i kallt väder
hur man kan spara mer gas och öka bränsleeffektiviteten
Hur man förbereder sig öken körning
rensar ett ansvar avgift
Hur man använder en bogserlina
hur spännet upp ett litet barn
trafikskyltar och betydelsen av deras form
hur man flytta 10-växlad växellåda i lastbil
Vilka är tecknen på att det finns socker i din bensintank?