bil strålkastare specifikationer

bil strålkastare specifikationer

Du behöver:
officiella Driver's Handbook

Headlight specifikationer och föreskrifter kan ställas in av de normer och krav för varje enskild stat, men alla motorfordon belysning faller under jurisdiktion av den federala Motor. Vehicle Safety Standard, enligt bestämmelse nr 108. Även om många stater skiljer sig åt i sina tolkningar av strålkastare specifikationer, de alla faller inom de riktlinjer som fastställts av den federala myndigheterna.

Strålkastare Position och nummer

Med de Connecticut lagar om strålkastare, till exempel, de specifikationer tyder på att alla motorfordon, med undantag för motorcyklar, måste visa två strålkastare med en på vardera sidan av fordonets front. De bör monteras högst 54 inches i höjd över vägens yta, och inte något lägre än 22 inches ovanför ytan. Motorcyklar ska vara utrustade med en främre strålkastare.

Strålkastare intensitet och färg

Med undantag av motorcyklar, kommer varje fordon ha lampor monterade som avger ett vitt eller gult ljus som kan ses från minst 1. 000 meter från den främre delen av fordonet. En bakre rött ljus kommer att monteras vilket kan ses från minst 1. 000 meter från fordonets bakre del. Alla lampor ska vara nedtonade eller stängas av på något fordon i en parkerad skick. Endast vit, gul eller orange-färgade ljus kan komma från fordonets front, såvida inte särskilt tillstånd har utfärdats av Department of Motor Vehicles.

Hjälpfartyg eller höga balkar

En kombination av extra strålkastare, eller hel-och halvljus, måste vara åtkomliga för föraren av en switch som gör att föraren kan välja balken för olika höjd krav. Höjden kraven i höga balkar måste följa särskilda begränsningar enligt lag. Den översta strålen, eller helljus belysning, ska vara kraftfull nog att ses från ett avstånd av 500 meter i alla väder. Det låg intensitet, eller halvljus, ska ha en intensitet som gör det möjligt att fordonet skall ses från ett avstånd av 100 meter, medan placeras på en nivå och rak väg. Den höga balk kan inte tillåtas att slå ögonen på en mötande förare.

Användning av sammansatta eller helljus

När kör över axeln på en väg eller på en väg vid tillfällen då strålkastarna ska vändas på, Föraren måste välja helljus lampor för att belysa personer och fordon på säkert avstånd. Men när närmade inom 500 meter av fordon eller personer, skall han dämpa belysningen så att de inte bländning eller störa personer eller mötande sikten för föraren. När närmar sig ett annat fordon på minst 300 meter bakom kommer föraren svag eller slå på belysningen till halvljus inställningen.

Extra Lampor

Fordon utrustade med extraljus, en observation ljus eller något annat ljus som används för belysning eller frigång bör inte släppa ut en stråle med en intensitet mer än 300 ljus makt. Sådana fordon kommer att begränsas till fyra sådana belysningsanordningar, utöver den ordinarie belysningsutrustning.

Federal belysningsbeskrivningen

Upper balkar skall variera från 20. 000 till 75. 000 candela i intensitet för varje lampa. Underprisman kommer att variera från 15. 000 till 20. 000 candela i intensitet för varje lampa. Dessa begränsningar gäller för typ 2 eller 2A ljus klassificeringar.typ 1 eller 1A begränsningar för belysning föreskriver en övre balk som sträcker sig från 18. 000 till 60. 000 candela intensitet för varje lampa.


Relaterade artiklar


auto utrustning racing säkerhet
framsätet vs baksäte risk
bilstöld återhämtning
regler för samgående på motorvägar
tillförlitlighet alkoholmätare test
hur långt isär ska den drivande kottarna vara?
hur att överföra en semi truck
Hur kan jag låsa upp min bil dörrar om nyckeln inte går att slå?
hur man gör V8-motorer mer bränsleeffektiva
hur man kör en bil växelspak