hur du optimerar gas körsträcka

hur du optimerar gas körsträcka

Förare uppmanas att bli bättre körsträcka på sitt fordon när bränslepriserna är höga, vilket gör körningen dyrare. Många är också motiverade att minska sin klimatpåverkan genom att använda mindre bränsle. Högre miles per gallon kan uppnås på många bilmodeller genom att ändra din körstil och vidta åtgärder för att upprätthålla kravet på ditt fordon. Du bör använda en kombination av dessa gas-sparande metoder för att se en förbättring i bilens gas körsträcka

Du behöver:. .
Fordon


1.
Anta en jämn körstil att minska mängden bränsle som behövs för att köra ditt fordon. Från en punkt som vid en stoppskylt, till exempel, sakta trycka ner gaspedalen i stället accelererar snabbt. Ta foten från gaspedalen i förväg om du räknar med ett stopp framåt, använda bilens vikt att sakta ner, snarare än att hålla foten på pedalen och använda bromsen för att stoppa
2 <. . br>
Ta motorvägen under icke överbelastad tider på dagen i stället för att köra på sidogator eller i staden. Stop-and-go körning använder mer gas än att köra med en konstant hastighet. På motorvägen, använd farthållare för att behålla din hastighet, om möjligt.Försök att planera din pendla runt rusningstid. Tomgång i trafiken brinner gas utan att få dig någonstans.
3.
Håll dig uppdaterad om nödvändigt underhåll av fordon. Håll din motor och transmission i form för att hålla din körsträcka konstant och eventuellt förbättra körsträcka. Fordon som inte är väl omhändertagna förlora bränsleeffektivitet över tiden. Skaffa ett oljebyte när som rekommenderas av din serviceföretag, byta luftfilter när den är smutsig och utföra annat underhåll som krävs av ditt fordon.
4.
Håll dina däck pumpade till rekommenderad nivå. Kontrollera alltid lufttrycket i däcken innan du går på en lång resa. Däck som inte är full av luft tar mer energi för att rotera.
5.
Bort tunga föremål och takräcken från bilen när de inte behövs. En tung bil kräver mer bränsle att köra än en lätt bil. Takräcken göra fordonet mindre aerodynamiska och minska bränsleekonomi.


Relaterade artiklar


tips för säker vinterkörning
hur man bokar dina praktiska körprov online
en introduktion till krockkuddar
hur man driver på en Race Driver GRID
hur man kan hoppa starta en Lincoln LS
säkraste begagnade bilar för tonåringar
lagar av körning i Michigan
bil förbättringar av säkerheten
den grundläggande hastighet lag i Kalifornien
hur det ska skydda dig i trafiken domstol med en åklagare och ingen jury