Montana körning lagar

Montana körning lagar

Montana har genomfört flera lagar som bestämmer riktlinjer för säker körning i staten. Fram till 1999 hade Montana inte införa en högsta tillåtna hastighet på fordon som färdas på motorvägar inom staten, men nuvarande mandaten lag hastighetsbegränsning nivåer som baseras på typ av väg. Montana har också stiftat lagar som reglerar försiktig körning, bilbältesanvändning och körning under påverkan av alkohol och droger.

Hastighetsgräns lag

Aktuella Montana Lagen anger hastighetsbegränsningar på 75 miles per på motorvägar, 65 miles per timme på motorvägar som färdas genom tätorter, 70 miles per timme på tvåfiliga motorvägar under dagen och 65 miles per timme på tvåfiliga motorvägar på natten. Lastbilar över ett ton är begränsade till att resa 65 miles per timme på alla motorvägar, 60 miles per timme på tvåfiliga motorvägar under dagen, och 55 miles per timme på tvåfiliga motorvägar på natten.

Bilbälte lagen

År 1987 delstaten Montana passerade en bilbältesanvändning lag som kräver att alla förare och passagerare att använda säkerhetsbälte när ett fordon i rörelse. Brottsbekämpande myndigheter får inte dra bilen över enbart för underlåtenhet att använda säkerhetsbälte, men kan bedöma påföljder bilbältesanvändning när ett fordon har stoppats av en annan anledning. Straffet för brott är en civil citat och böter på $ 20. Om du inte bandet i ett barn som är under 6 år och väger mindre än 60 pounds i en bilbarnstol då du kommer att utfärdas en civil citat och böter på $ 100.Det finns några undantag från bilbältesanvändning lagen. Fordon tillverkade före 1968, bussar tillverkade före 1972, och skolbussar är inte skyldig att lämna säkerhetsbälten. Du kan också kontakta State Department of Transportation för undantag om du kör ett långsamt fordon vägunderhåll, framföra ett fordon för arbete som stoppar ofta, eller om du har en dokumenterad sjukdom som förbjuder bilbältesanvändning.

DUI

Om du är arresterad för bilkörning under påverkan av droger eller alkohol (DUI) i Montana du drabbas hårt obligatoriska påföljder. Första gången brottslingar debiteras med en förseelse och sanktioner ansikte på upp till sex månaders fängelse och en $ 1,000 böter. Påföljder öka med upprepade överträdelser, och kan inkludera fordon beslag. Om du samlar på fyra DUI avgifter, då du kommer att beläggas med en grovt brott.Du är skyldig att förelägga ett andetag eller blodprov för att upptäcka alkohol eller illegala droger, om uppmanas att göra det genom en brottsbekämpande myndighet. Om du vägrar att göra detta då ditt körkort kan beslagtas och tillfälligt eller återkallas. Den lagliga gränsen på blod-alkoholkoncentration i Montana är 0,08 efter drivrutiner över 21 år 0,02 och att förare under 21 år.

Försiktig körning förordningar

Montana brottsbekämpande myndigheter som kan utfärda en fortkörning brott om de anser att en förare inte använda ett fordon i en noggrann och ansvarsfull mode, även om de kör under skyltad hastighet. Faktorer som får beaktas omfattar trafikförhållanden, väderförhållanden, terräng och fordonets egenskaper.


Relaterade artiklar


rensar en DUI från DMV register
tecken på bränslefilter fel
bilolyckor och dåsighet
fordons underhåll checklistan för säkerheten
Vad är krockkuddar gjord av?
CDL licens regler i North Dakota
körfältet regler
vinterdäck kablar "säkerhetstips
hur man kör en standard smidigt
Hur konvertera mpg till l / m