husbil säkerhetsbälte lagar

husbil säkerhetsbälte lagar

Även du har möjlighet att sitta var som helst i din husbil-från köksbordet i en soffa-det betyder inte att det är säkert att göra det medan du är på vägen. Bilbälte lagar och andra regler gäller för husbilar, även kallad husbilar eller fritidsfordon (RVS), enligt National Highway Traffic Safety Administration. Lagar varierar från land till land, så du bör göra din egen forskning om specifika regler. Generellt är det dock alltid en god idé att bandet i.

framsätet bara

Många stater kräver endast personer som sitter i framsätet på en RV att använda säkerhetsbälte. Dessa stater är: Alabama, Arkansas, Connecticut, Florida, Hawaii, Illinois, Indiana, Kansas, Louisiana, Maryland, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Nebraska, New Jersey, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, South Dakota, Tennessee, Texas, Virginia, West Virginia och Wisconsin.

alla säten förordningar

Vissa stater kräver alla passagerare i husvagnar i adekvata begränsningar oavsett var de sitter inne i fordonet. Dessa stater är: Alaska, Kalifornien, Colorado, Delaware, Washington, DC, Georgien, Idaho, Iowa, Kentucky, Maine, Massachusetts, Montana, New Hampshire, New Mexico, Oregon, Rhode Island, South Carolina, Utah, Vermont, Washington och Wyoming.

åldersspecifika Begränsningar

Många stater har begränsningar som har att använda bilbälte när du sitter i bakre delen av en RV. Dessa regler är baserade på ålder passageraren. Passagerare av följande åldrar i följande stater måste vara ordentligt fastspänd, vilket innefattar användning av bilbarnstolar för barn: åldrarna 5 till 15 i Arizona, åldrarna 4 till 16 i Connecticut, i åldrarna 6 till 17 i Florida, åldrarna 4 till 17 på Hawaii, i åldrarna 6 till 17 i Georgien, åldrarna 8 till 15 i Illinois, mellan 4 och 11 i Indiana, åldrarna 4 till 14 i Kansas, i åldrarna 6 till 12 i Louisiana, mellan 4 och 15 i Michigan, mellan 4 och 10 i Minnesota, mellan 4 och 10 i Mississippi, mellan 4 och 15 i Missouri, åldrarna 4 till 18 år i Nebraska, åldrarna 8 till 17 i New Jersey, åldrarna 15 och under i New York, åldrarna 15 och under i North Carolina, åldrarna 7 till 17 i North Dakota, i åldrarna 6 till 12 i Oklahoma, åldrarna 8 till 17 i Pennsylvania, åldrarna 18 och under i South Dakota, 16 år och under i Tennessee, åldrarna 17 och i Texas, 16 år och under i Virginia, åldrarna 17 och enligt i West Virginia, och mellan 4 och 15 i Wisconsin.


Relaterade artiklar


trafiksäkerhet lagar
mobiltelefoner och Kalifornien DMV körregler
hur man kör i en rondell
fordons underhåll checklistan för säkerheten
hur man får boendeparkering zon tillstånd inrättats i Storbritannien
hur fly från bil i vattnet
om bilbarnstolar
National Highway Traffic Safety området nykterhet provningsriktlinjer
vad som gör en bil stall i varmt väder?
hur man förnya ett svävande tillstånd