hur man bygger upp uppsving i en turbo diesel

hur man bygger upp uppsving i en turbo diesel

Turboladdare, eller turbos, är ett vanligt sätt att öka effektivitet och makt i dagens dieseldrivna fordon. De flesta dieseldrivna fordon som tillverkas i USA med 2010 är utrustade med turbos från fabriken.Turbo är utformade för att komprimera luft som passerar in i motorns förbränningsrum, så att mer bränsle och luft som ska brännas på en gång. Förbrukningen av bränsle och luft skapar mekanisk kraft, vilket ökade konsumtionen skapar ökad total utgångseffekt av motorn.turboladdare arbetar med hjälp avgaser att snurra en turbin som driver en kompressor som ökar trycket i luften kommer in i motorns brännkammare. Det ökade trycket kallas "öka". Ju fler varv per minut (RPM) som din motorn är, desto mer ökar kommer du att bygga

Du behöver:
Laddtryck
. Fordonets bruksanvisning.

Så väljer du rätt Turbo Typ


1.
Forskning den typ av fordon du äger och turbo den är utrustad med. Turboladdare och öka ledningssystem varierar beroende på modell. Bestäm högsta säkra mängden lyft för din motor, enligt tillverkarens rekommendation.
2.
Inrätta ett sätt att övervaka det uppsving som produceras av din turbo. Köpa och installera ett uppsving mätare för att övervaka resultatet för dina turbo och se till att du inte producerar mer än öka rekommenderas av tillverkaren. Boost mäts i pounds per kvadrattum (PSI) och mätare som läser upp till 60 PSI finns tillgängliga från olika Automotive prestanda företag.
3.
Leta RPM mätare, även kallad en varvräknare på instrumentpanelen. Som ett bestånd funktionen på fordon är mätverktyget normalt placerad på instrumentpanelen i närheten av hastighetsmätaren.
4.
Tryck ner gaspedalen och övervaka varvräknare. Som varv per minut öka, övervaka din laddtryckmätare. Boost kommer att öka när Varvtalet ökas. Använder ditt fordon på uppsving och RPM intervall utanför din tillverkarens rekommendationer för längre tid rekommenderas inte.

tips och varningar


 • att bättre förstå hur turboladdade dieselmotorer arbete, läsa en reparationshandbok. Generic manualer finns på de flesta Bildelsaffärer eller ett fordon som specifikt manuellt kan beställas från fordonets tillverkare.
 • Justera ditt fordon för att producera öka utöver din tillverkarens rekommendationer kan resultera i allvarliga motor eller turbo skada .


 • Relaterade artiklar


  effekten av växel på gas körsträcka
  hur man får en kopia av ett New Jersey färdregistreringen
  hur till återvinna från förlust av dragkraft
  Oregons förare försäkring lagar
  hur man avgör skadestånd efter en bilolycka
  klassrummet idéer för Driver’s Ed
  hur man hyr en bil som inte kräver kreditkort
  hur man ändrar adressen på en licens online
  washington kommersiella körkort lagar
  hur ras elbilar