en introduktion till krockkuddar

en introduktion till krockkuddar

Krockkuddar fördela kraften av en kollision inverkan, dämpning i bilen. Som av 2010, National Highway Traffic Safety Administration uppskattar att krockkuddarna har hindrat 28. 000 dödsoffer sedan de blev standardutrustning under 1998

Historia

John W. Hetrick och Walter Linderer separat patent på den första krockkudden teknologi 1953 och både Ford och General Motors började experimentera på 1950-talet med metoder för att snabbt sätta in krockkuddar samtidigt förhindra skada på bilen. Allen K. Breed uppfunnit en crash-detektion sensor år 1968 som kan utlösa en krockkudde svar, vilket gjorde airbag tekniken lönsam för fordonets användning.

Hur de fungerar

Om krockkudden sensor känner av en kollision, skickar den en signal till ett värmeelement ansluten till en liten kapsel av natriumazid. Värmen bryter ner natriumazid, skapa kvävgas som en biprodukt. Kvävet rusar sedan in i krockkudde på ca 200 mph, blåsa i påsen.

Typer

Frontalkrockkuddar är placerade i ratten och instrumentpanelen, medan sidokrockkuddar är utrustade i fordonets dörrar, säten och tak för att ge huvud, bröst och hals skydd under sidan och bakifrån. Nyare tvåstegs krockkudde teknik bygger på en sensor som just åtgärder krasch intensitet för att reglera hastigheten och omfattningen av airbag inflationen.


Relaterade artiklar


Hur man söker efter motor klubbar
lagar om vårdslös körning
Texas State auto inspektionskriterier
vindrutan rengöring säkerhet
Hur får jag ett handikapp tecken för min bil?
hur man lär sig vägskyltar
Vilka är nackdelarna med att köra bil?
Varför är krockkuddar farliga?
hur du får ett CDL b-körkort
säkerhetsbestämmelser i en bil