Mississippi körkortstillstånd krav

Mississippi körkortstillstånd krav

I Mississippi, liksom större USA, utfärdande av ett körkortstillstånd är för individer lära sig att köra. Det fungerar som en begränsad licens som administreras av personens hemviststat som inte uppfyller de nödvändiga kraven för att ansöka om ett vanligt körkort. Student förare som vill ha en körkortstillstånd måste uppfylla vissa krav för att ansöka om tillståndet.

Ålder

I Mississippi, ålder krav uppfyllas för att ansöka om körkortstillstånd. En 14-årig kan gälla under en begränsad körkortstillstånd. Den begränsade körkortstillstånd ger en studenten förmåga att bara övningsköra i bilen med en förare utbildning instruktör. En 14-årig måste ansöka om ett vanligt körkortstillstånd när de fyller 15 år. En 15-årig kan får en regelbunden körkortstillstånd som tillåter dem att köra med någon godkänd förare.

Korrekt dokumentation

Driving studenter ansöker om Mississippi körkortstillstånd måste presentera viss dokumentation när en ansökan lämnats in för tillstånd. En certifiering av skolgång blanketten ska fyllas ut av skolan och återvände till Mississippi Department of Public Safety. Blanketten är obligatorisk för alla studenter under 18 år och kan inte vara äldre än 30 dagar. Eleverna måste också ge en social trygghet kort och ett certifierat staten utfärdade födelseattest. En utskrift från Social Security Administration kan också godtas. Ett sjukhus certifikat är inte ett godtagbart alternativ till en certifierad födelsebevis.

Ansökan

Du måste lämna in en ifylld ansökan om körkortstillstånd till Mississippi Department of Public Safety. Formuläret bör innehålla notarized underskrifter av båda föräldrar eller vårdnadshavare. Endast en av föräldrarna kan skriva under blanketten om föräldern är boföräldern.

Examina

För att få körkortstillstånd måste alla köra studenter genomgå ett skriftligt prov. Granskningen omfattar materialet i Mississippi Driver handboken. Frågor från testet ingår att identifiera tecken, parkering och trafikreglerna. Utöver det skriftliga provet måste en drivande student uppfyller de fysiska villkoren för ögonundersökning. Linser eller glasögon kan bäras under ögonundersökning. Ett körkortstillstånd kan ha en speciell begränsning om en drivrutin behöver glasögon eller korrigerande kontakter att köra.

Fee

Avgiften för körkortstillstånd kräver kontant betalning innan utgivning. Detta gäller ansökningsförfarandet och testprocessen också.


Relaterade artiklar


hur du skyddar dig när strandade
kanada fordonssäkerhet
hur man kan kontrollera en Fastlane online-konto balans?
hur man kör en handbok fordon på en kulle
Hur får man en Hazmat licens
hur man använder 4wd i en banbrytande
säkraste begagnade bilar för tonåringar
hur man hittar någon genom tag-nummer
hur man kör säkert i regn
hur man använder laservapen hastighet