hur man kör säkert och defensivt

hur man kör säkert och defensivt

För dem som bara lär sig att köra, det är inte tillräckligt att bara följa trafikreglerna. Du måste vara proaktiv i att titta på farliga situationer och vidtar åtgärder för att undvika olyckor. Här är några tips . . .

Du behöver:
kräsna öga
. Bil.
Körkort.


1.
Första vara mycket uppmärksam på döda vinkeln. Jag kan inte säga hur många gånger jag har undvikit en olycka eftersom jag var medveten om situationen. När jag är i någons döda vinkeln, jag är medveten om detta och försöka komma ur den positionen så fort jag kan genom att antingen bromsa eller påskynda, beroende på vilket säkert att göra. Om du är åtminstone medveten om detta, kommer det hjälpa dig att reagera snabbare bör den andra föraren börja flytta in i ditt körfält. Att bråkdelen av en sekund du får genom att redan vara medveten om din situation kan betyda skillnaden mellan en olycka och en säker återvinning.
2.
Samma sätt, alltid, alltid, alltid, alltid, alltid (sa jag att nog) kontrollera din blinda fläck innan du byter körfält. Oavsett hur säker du är att det inte finns någon bil i din blinda fläcken, kolla bara det ändå. Åtminstone kommer du bygga bara upp en god vana.
3.
Följ inte för nära. Speciellt när man är ung, är det frestande att köra fort och nära bilen framför dig. Om den andra föraren är noggrann och retarderar långsamt, har du troligen tillräckligt med tid att sakta ner också, speciellt om du gillar att bromsa hårt. Men om den andre föraren är som du, är det ett recept för katastrof. Du bör alltid finns utrymme för dig själv att riktigt sakta ner och göra det möjligt för personen bakom dig att sakta ner i tid också. Om marken är våt (e. g. , på grund av regn), bör du låta en ännu större mängd utrymme mellan dig och föraren framför dig.
4.
Om du är i en situation där du måste avstanna snabbt, bör du pekar på bromsarna flera gånger som du bromsar (eller höger efteråt-beroende på vilket som är säkrare) att varna föraren bakom. Du bör också skicka detta varningsmeddelande när du märker i backspegeln att bilen bakom dig inte mattas eller inte sakta ner tillräckligt.
5.
I allmänhet inte köra bil offensivt. Om du är sen till ett möte, komma för sent. Kör inte så fort upp och väja in och ut ur gränder. Du kan känna att det är säkert, men din reaktionstid och tänkande är annorlunda än andra bilister. Alla tänker annorlunda. Så, bara att du ser inga problem med att köra som en racerförare, bör du ta inte alla-andra kommer känna så också.
6.
Försök att inte klippa folk off. Var artig och tillräckligt med utrymme och tid att göra svängar och körfält förändring. Det finns en hel del arga förare där ute, och du kan bli den lycklige att motverka den med förarens ilska.
7.
slutligen alltid bära på dig säkerhetsbältet. Jag bryr mig inte hur kort resan är eller var du kör, måste du använda bilbälte. Lek inte med ditt liv. Det tar 3 sekunder för att sätta på bälte. Bara gör det och glöm det.


Relaterade artiklar


hur man kör en 5-växlad växelspak
Fakta om vårdslös tonåring körning
Manitoba regeringen fordonssäkerhet
North Carolina licenskrav
Kalifornien DMV olycksrapportering
Straffet för vårdslös körning i Michigan
vad är hans enhet?
hur man låsa upp en bil när knapparna är inne
föreskrifter om en främre registreringsskylt i New Jersey
Hur man skaffar en SR-22