hur man kör en bil växelspak

hur man kör en bil växelspak

Denna artikel kommer att lära dig att köra en pinne övergång effektivt
1.
Se till att bilen är i friläge.
2.
Håll i kopplingen. Dess pedalen som flyttar allt som vägen till golvet och är oftast till vänster. Gasen är den långa magra en.
3.
Starta bilen.
4.
Fäste i KOPPLING HÅLL håll den inte i . Medan du håller i kopplingen, växelspaken i första, så ge den gas tills varvräknare (mätaren som talar om den rpm) läser runt 2000 rpm.
5.
börjar långsamt att släppa kopplingen tills bilen rör sig. Håll ger bilen gas
6
Håll om en snabbare tills varvräknare läser 2500 -. . 3500 rpm. Håll sedan i kopplingen och fortsätter att hålla den i och för spaken till 2: ans växel, släpp kopplingen. Det behöver inte vara långsamt, men du kan inte "pop" kopplingen (släppa det riktigt snabbt), så släpp det smidigt och med en medelhög hastighet.
7.
Keep on göra detta genom de olika växlarna tills du kommer till önskad hastighet.
8.
När downshifting, håll i kopplingen och flytta ner till nästa lägre växel (5: e till 4: e, 4: e till 3: e, 3: e till 2: a, 2: a till första). Kake att du släpper kopplingen i vart och ett av dessa redskap. Du bör börja nedväxling när varvtalet nålen under 2000 varv. Du behöver inte bromsa om du inte vill som de lägre växlarna kommer att sakta ner dig men du behöver bromsen för att komma till ett helt. Om du träffar bara bromsen. Håll i kopplingen och börja bromsa som vanligt tills du kommer till ett stopp. Välj lämplig växel för den hastighet du befinner dig.
9.
Stoppläge, alltid hålla kopplingen hölls i och växelväljaren i 1st. När du börjar gå, bara gör det precis som i steg ett.


Relaterade artiklar


hur till låsa upp en Honda
Hur får man en Hazmat licens
godkänd Kalifornien trafik skolor
hur du utrusta din bil för nödsituationer
körsäkerhet regler
vanet routingprotokoll
typer av fotgängare vägkorsningar
hur man kör en handbok fordon på en kulle
hur du justerar bältet
New York State fordonssäkerhet