hur man flytta när racing

hur man flytta när racing

Att köra en racerbil snabbt och smidigt är något som tar en hel del övning. Det finns många olika saker som händer samtidigt och de är alla händer extremt snabbt. Bromsning, kurvtagning, styrning och downshifting är några av de grundläggande aspekter av att köra bil i en racing miljö. Föraren måste förbli starkt medveten om alla dessa olika element och samtidigt inte flyger av banan eller springa in i förarens bredvid dem

Du behöver:.
Racerbil
. Racerbana.


1.
flyttas smidigt men snabbt. Poängen med att köra en racerbil är väl att ta sig runt banan så snabbt som möjligt. Men det är också oerhört viktigt att köra mjukt, eftersom detta minskar på slitaget på mekaniska komponenter av fordonet och faktiskt kommer att hjälpa dig att köra snabbare. Mjuk körning leder till lugnare körning, innebär lugnare körstil mer precision och mer precision innebär högre hastighet.
2.
Skift när motorn är toppeffekt om du är accelererar. Detta är oftast, men inte alltid, vid eller nära motorns Redline, vilket betecknas som en röd linje eller markering av något slag på varvräknaren. Om du känner att fordonet inte accelererar längre och motorn är inte på Redline, övergång till nästa växel som sänker varvtal tillbaka till den starkaste delen av motorns effekt band och förbättra accelerationen. Helst när man kör en racerbil på hastighet du bör vara antingen accelererar, bromsar eller svänger.
3.
Växla ner när fordonet fortfarande färdas i en rak linje innan du skriver ett hörn. När du kör en racerbil är det viktigt att lära sig att nedväxling och använda bromsarna på samma gång. Medan din högra fot är att trycka på bromsen, bör din vänstra fot att trycka på kopplingen medan du nedväxling för kommande sväng. Detta kommer att hjälpa bilen förblir stabila när växellådan nedväxling genom redskap, samt kontrollera vikten överföring.
4.
Använd häl-och tå teknik för nedväxling. Detta är en grundläggande färdighet när det gäller att på rätt sätt köra en racerbil för maximal hastighet och smidighet runt en racerbana. För att kunna använda den här tekniken, broms med hälen på höger fot. När du trycker ned bromsen, pivot toppen av din fot och använda bollen på foten för att trycka samtidigt på gaspedalen. Samtidigt kommer du att trycka på kopplingen med vänster fot. Som ni föra varvtal upp medan du bromsar, nedväxling till nästa lägre växel. Detta kommer att göra ner skiftande mycket smidigare, eftersom motorn redan vid högre varvtal att nästa lägre växel skulle ha uttryckt det på. Detta förhindrar även att den växlar från slipning.


Relaterade artiklar


hur man kör en roterande motor
säker körning tips i dåligt väder
hur man kör en cabriolet
bilspel tips om att sätta ett gupp styra
North Carolina licenskrav
hur man gör en u-sväng
hur man kör med dubbade vinterdäck
om dimma utan spray
Daewoo fakta bilsäkerhet
professionella bilskolor