hur du skyddar dig när strandade

hur du skyddar dig när strandade

Eftersom även de bästa omhändertaget fordon kan utveckla ett mekaniskt problem på vägen, bör bilister vara beredd att hantera fördelningen situationer säkert. Nedan följer några förslag på sig fram säkert när strandsatta

1.
Undvik plötslig eller panik-inspirerade manövrar. Signal och dra helt av vägen mot bogen.
2.
Slå på akuta blinkers när du är säkert av vägen. Var ytterst försiktig när man reser sig ur din bil, var noga med att lämna passagerarsidan för att undvika risken för att träffas av trafiken.
3.
Ring om hjälp om du har ett mobilt telefon eller någon annan kommunikation enhet. Förbered dig på att ge din exakta position, inklusive motorvägen och mil markör eller en viktig milstolpe. Om du ska gå till närmaste telefon eller bensinstation, stanna helt av vägen när de gör detta.
4.
Sätt upp reflexer, bloss eller andra anordningar signal om du har dem för att varna passerande bilister så snart som möjligt.
5.
Stanna i bilen, låsa alla dörrar och rulla upp fönster när väntar på hjälp, förutsatt att temperaturen tillåter. Var beredd på att vänta ett tag, eftersom bogseringsföretag bli upptagen och service är oftast långsam.

Tips och varningar


 • vevar ner sidorutan bara en liten om någon annan än en uniformerad polis stannar. Berätta för dem du redan har ringt polisen, men be dem att ringa igen polisen, en bogsering företag, din bil klubb eller en närliggande bensinstation. Använd samma strategi om du behöver flagga någon ner för att få hjälp. Fråga inte någon som verkar vara försämras av alkohol eller droger för att få hjälp.
 • Använd ditt omdöme när de beslutar om att stanna hos ditt fordon eller för att få hjälp, eftersom omgivningen och riskerna varierar.
 • Om du måste flagga någon ner för att få hjälp, tellhitchhike, undvika att acceptera en resa från någon som verkar misstänkt eller påverkad av droger eller alkohol.


 • Relaterade artiklar


  vad är det korrekta sättet att vända en bil?
  hur man installerar bilsäten i ett sienna
  hur man rada upp din bil för fickparkering
  professionella bilskolor
  hur man betalar en trafik biljett i Killeen, Texas
  vanet routingprotokoll
  hur man säkert använda ett brytblock
  Hur man använder en bogserlina
  hur man identifierar ett antal registreringsskylt
  körsäkerhet regler