hur att hålla sig vaken under körning

hur att hålla sig vaken under körning

Körning är dåsig lika farligt som att köra berusad. Siffror är svåra att sätta fingret på, men experter på US Department of Transportation sätta konservativa uppskattningar på 40. 000 skadade och 150 dödsfall per år till följd av förarnas sömnighet

Du behöver:. .
Uppblåsbara kuddar
Kaffe.
Teer.
Koffein piller.
Spill-resistenta ölglas.
Eller cd-skivor.


1.
Få en god natts sömn, och planera runt din kropp klocka så du kör på tider på dygnet när man är piggast. .
2
Ta en 10-till 15-minuters paus för att utöva, sträcka eller gå raskt efter varje 2 timmar du kör
3
Låt någon annan göra en del av de drivande. Dela den drivande till block av högst ca 4 timmar för varje förare.
4.
Ät regelbundet för att hålla blodsockerhalten jämn, men vara medveten om vad du äter. En chokladkaka hjälper inte mycket när den första socker surr avtar. Att hålla sig vaken, kräver kroppen bra näring.
5.
Dricka kaffe eller te (eller annan form av koffein) för en temporär fix. Tänk på att koffein inte tar plats tillräcklig sömn.
6.
Drick inte alkohol.
7.
Undvik läkemedel som gör dig dåsig, inklusive antihistaminer, antidepressiva läkemedel, kall och hosta mediciner, och vissa receptbelagda läkemedel. Om etiketten varnar, "Använd inte tunga maskiner," är du varnas för att köra bil.
8.
Lär dig känna igen dåsighet. Bland de tecken: Du håller gäspningar, huvudet nickar, ditt sinne vandrar, du känner dig irriterade ögon, eller dina ögon vill stänga eller ha svårt att hålla sig fokuserad. Det innebär allt som du behöver en paus från att köra.
9.
Ta en tupplur om du är sömnig, även om du inte kan komma till en säng. Du måste bedöma din omgivning, men du är antagligen säkrare tupplur för en halv timme i en låst bil drog över till den sida av vägen än du kör dåsig.

Tips och Varningar


 • Vissa läkemedel orsaka dåsighet för de första dagarna, så var extra försiktig när du börjar ta någon ny medicin.
 • Om du ignorerar tecken på dåsig kör du inte bara att sätta dig själv i riskzonen, men även dina passagerare och alla andra på vägen.
 • uppmärksam på tecken på en sömnstörning: somna vid olämpliga tidpunkter (t. ex. vid en biograf), snarkning högt, trötthetskänsla när du vaknar, eller störa sömnen på grund av andningsproblem (ett tillstånd som kallas obstruktiv sömnapné).


 • Relaterade artiklar


  säkerhetstester av bilar
  hur man kör en vanlig övergång bil
  fördelarna med bilen kolfiber delar
  hur du hittar din körning historia
  vindrutan rengöring säkerhet
  hur man talar din väg ut ur en trafik biljett
  CDL licenskrav i Ohio
  hur bandet en rullstol i rullstol van
  hur man betala en trafikförseelse
  hur man kan öka gas körsträcka på autos bränsleinsprutning