snökedjor bruksanvisning

snökedjor bruksanvisning

Tanken på att köra på is, snö-packade vägar är tillräckligt för att göra de flesta människor att stanna borta från vägarna under kraftiga stormar. Men många människor, till exempel lastbilschaufförer, har inget annat val än att jobba när vinterstormarna hit. Snökedjor är en effektiv produkt för ökad dragkraft på både kommersiella och privata fordon. Snökedjor kan verka lite skrämmande första gången du använder dem men de är inte så svårt som man kan tro

Du behöver:.
Snow chainsChain rynkor


1. .
Rulla varje kedja och lägga dem platt på marken bredvid däcken. Snökedjor är gjorda av två långa kedjor som går runt däckets omkrets, med kortare kedjor som går horisontellt över däcket för att öka dragkraften. Se till att det inte finns några knutar eller veck i kedjor och att nyckelhålet facket är på insidan av däcket och nivån lås på kedjan sitter på utsidan av däcket.
2.

Drape en kedja över de fyra däcken. Kedjan ska centreras över däcket, med nyckelhålet facket över framsidan av däcket. Kör fordonet långsamt framåt tills kedjorna dras under däcken. De kommer att falla av, men detta kommer att sätta dem i en bättre position att låsa på däcket.
3.
Börja med förarsidan bakdäck och dra i ett avsnitt av Kedjan tillbaka upp över däcket. Dra knölig slutet av kedjan mot nyckelhålet och foder kedjan genom uttaget. Nyckelhålet facket har en liten spår på ena sidan som kommer att hålla i ratten för att hindra den från att falla ned.
4.
Fast på utsidan av kedjan genom att skicka fria ände kedja på utsidan genom spaken låset. Drag kedjan så långt genom nivån låset du kan för att dra åt den. Titta över däcket för att kontrollera att korta kedjor fortfarande är centrerade över däcket.
5.
Skjut kedjesträckare genom den lilla skåran på spaken låset och dra spärren mot framför däcket. De rynkor gäller inflytande för att låset till fullo dra åt kedjor och hålla dem från att komma bort när du kör.
6.
Upprepa denna process på de tre återstående däcken att fylla i ansökan snökedjor process. Kör fordonet till en mil eller två, spänna kedjorna vid behov.

Tips och varningar


 • slirskydd bör användas på alla fyra hjul på personbilar för bästa grepp. De flesta statliga transport avdelningar kommer att utfärda en kedja varning om de krävs för resor.
 • aldrig in kedjor undan utan att låta dem torka. Vatten kommer rost kedjor och försvaga dem.


 • Relaterade artiklar


  hur man vinner en trafik biljett i domstol
  Definitionen för enheter traction control
  Hur kan jag låsa upp min bil dörrar om nyckeln inte går att slå?
  säkraste begagnade bilar för tonåringar
  Hur får jag en ersättning förlorad bilnyckel gjort?
  Vilka är fördelarna med buckling ditt säkerhetsbälte?
  hur man kör i dåligt väder
  hur man bär gas i bilen
  hur du skriver ut ett CDL studiehandledning
  hur man kan stoppa när man kör en vanlig bil