Varför min bil rycker när växling?

Varför min bil rycker när växling?

Att köra en bil med manuell växellåda kan vara knepigt. Förare lära sig hur man kör en växelspak skulle hamna i en obehaglig rida om de dåligt verkställa övergång mellan växlarna, vilket gör att bilen att rycka framåt eller bakåt. Men förstå hur bilen fungerar kan bidra till att jämna din disk. Det viktiga är timingen

Basic Controls

En handbok bil har tre pedaler. En längst till höger för att kontrollera gas, en paus i mitten och kopplingen längst till vänster. Det Växelspak, vanligtvis i mitten konsolen, kan du växla. Alla dessa delar är involverade i början flytta bilen, skynda på det och sakta ner den.Att få bilen att gå framåt, måste du trycka ner kopplingen, lägga i ettans växel och så småningom släppa ut kopplingen, medan växelvis trycka ner gaspedalen. Skifta mellan växlar krävs en liknande, men mindre lättstött process. Du släpper gasen, trycka ner kopplingen, flytta Växelspak och släpp kopplingen. Du kan sedan ge motorn mer gas.

Vad Clutch Har

För att förstå varför din bil är ryck mellan växlarna, bör du förstå vad kopplingen i bilen gör. I grunden ger det en övergång mellan en ständigt snurrande motor och hjulen, som kan eller inte kan rotera.Engagera kopplingen, vilket sker när foten är avstängd motsvarande kronblad, gör kopplingslamellen att ta kontakt med den snurrande svänghjul motorn och överföra vridmoment genom överföring till hjulen. Urkoppling kopplingen när foten trycker på bladet utsläpp att trycket från kopplingslamellen, då du kan flytta utan de redskap slipning tillsammans.

Förståelse RPM

I de få ögonblick medan du lossa kopplingen, växla redskap, engagera kopplingen och återanvända gasen, din motor varv per per minut ha sjunkit. Om du har en RPM mätare på din bil, på instrumentbrädan, kan du titta på detta inträffa.Din bil kommer ryck om RPM inte omedelbart stämmer med den hastighet din Bilen går på det nya redskapet. För att undvika ryck, måste du skapa den smidigaste övergången mellan vridmoment på hjulen.Att övergå från första till andra växeln är det mest mottagliga för kontrollampa idiot. Detta beror på skillnaden i redskapens storlek förhållandet mellan de två redskap är den största, vilket kräver en större precision i timingen att verkställa smidigt.

Perfecting timingen

Du kan berätta om din RPM sjunker för snabbt eller för långsamt av hur bilen idioterna. Om det saktar plötsligt, skicka din kropp framåt, var varvtal för låg. Du bör försöka flytta snabbare eller tillämpa lite av gas för att få varvtal upp igen.Om bilen drar fram och trycka in dig tillbaka, var varvtal för hög. Prova att vänta längre tid för varvtal sjunka mer innan släppa kopplingen. Halka kopplingen, som medger en viss friktion mellan kopplingsplattan och svänghjulet, också kan hjälpa.Mer öva växlingar mellan växlarna, desto lättare blir det.

Automatisk Bilar

Om en automatisk bil runkar medan växling, har du en underhåll i stället för en operation problem. Kontrollera transmissionsolja nivåer. Om det inte hjälper, något kunde fel med din växellåda sig själv. Din mekaniker kan diagnostisera det specifika problemet.


Relaterade artiklar


Hur beräknar jag miles per gallon bensin?
hur du får ett CDL b-körkort
bilrutan nyanser begränsningar
historia av bilar säkerhetsglas
säkerhetsnivå på bilsäten
online Drivers Ed klasser
Hur kan du få föraren poster i Oregon State?
hur man förebygger bil smog
Kalifornien motorcykel ansiktsmask lag
bogsera rem säkerhet