Hur man använder en bogserlina

Hur man använder en bogserlina

Blånor linor och remmar är enkla att använda såvida du följer några grundläggande regler. Full förståelse av dessa tekniker kan innebära skillnaden mellan att dra din uppdelade eller fastnat fordonet till en mer önskvärd plats och väntar på en dyr bärgningsbil att göra så
1.
Inspektera skick bogserlinan du ska använda. Det borde ha varit förvaras på en torr plats och ringlar i en lös sätt så att inga veck eller veck är närvarande. Den metallkrokar ligger på någon sida ska vara fri från rost och kunna rotera något inom ramarna för deras fastsättning på repet. Använd inte en bogserlina som visar stort slitage, är delvis trasiga, har bränts, slitna eller har sömnad som faller sönder.
2.
Parkera dragbilen en bil längd i framför fordonet som ska bogseras, vänd i den riktning som det dragna fordonet kommer att resa. Kontrollera att dragbilen kommer att ha tillräckligt fäste, så park i ett område som ser ut att vara så fria från jord skräp som möjligt. Lägg repet på marken så att den sträcker sig mellan två fordon. Håll det rakt och se den inte har några veck eller öglor i det.
3.
Montera bogserlinan på baksidan av dragbilen. Den bör endast monteras med hjälp av krokar fäst repet avsedda för detta ändamål. Titta under stötfångaren på dragbilen, och du kommer se Rammonterat krokar eller rektangulära fönster i själva ramen. Fäst då bogserlinan kroken direkt till någon av dessa. I händelse du inte kan hitta en ram monterad krok eller rektangulära slot, linda repet två varv runt en utsatt del av ramen och sedan ansluta kroken tillbaka på repet själv.
4.
köra sakta dragbilen framåt tills du har ungefär 3 meter av fortsatt överkapacitet på bogserlinan. Haka bogserlinan till det fordon som bogseras på samma sätt som du gjorde med dragbilen. Att använda en ram monterad krok eller slot om tillgängligt, om inte, wrap ramen två gånger och sedan koppla på vajern på sig
5
varna alla passagerare eller åskådare att hålla sig borta från. . både fordon när repet har ordentligt ansluten till både fordon, trasiga linor är mycket farliga och kommer att driva en lös krok i fenomenala hastigheter.
6.
köra småningom dragbilen framåt tills alla slack tas bort från bogserlinan. Informera föraren av det dragna fordonets att släppa parkeringsbromsen och lägg överföring i friläge, och hålla hans /hennes fötter borta från bromspedalen.
7.
Långsamt öka spänningen till bogserlinan använda dra fordonet, men skynda inte snabbt eller använda ett ryck kraft. Öka dragkraft genom att försiktigt påskynda dragbilen. Försiktigt bogsera bilen tills den är säkert tillbaka på vägbanan, eller där du är avsedda att dra den.
8.
Låt dragbilen att sakta sluta utan att använda sina bromsar. Instruera dragna fordonets förare att använda bromsarna vid behov för att undvika att slå dragbilen som båda fordonen rullar ut till stopp.

Tips och varningar


 • fordonet draget är det fordon som har bäst kontroll över stoppa par bifogade fordon.
 • Rusty krokar eller annan hårdvara ansluten till en bogsera enhet kan orsaka skavsår när enheten dras, skärning eller avsevärt försvaga bogsera enheten .


 • Relaterade artiklar


  vanet routingprotokoll
  utrustning lagar för släpvagnar
  massachusetts körning ålder lagar
  Hur får man en dubblett titel från Florida
  bilrutan nyanser begränsningar
  Varför är krockkuddar viktiga?
  klassrummet idéer för Driver’s Ed
  förarutbildning klasser i Michigan
  New York State bil strålkastare lagar
  hur man kör en pinne Grand Am