körsäkerhet frågor

körsäkerhet frågor

Varje förare som blir bakom ratten blottar sig, tillsammans med sin passagerare, till en viss grad av risk. Även mindre bilolyckor kan orsaka allvarliga skador eller allvarliga sakskador. Men genom att uppmärksamma de stora frågorna körsäkerhet, kan förarna minska sannolikheten för en olycka och att köra en mer behaglig upplevelse.

trafikreglerna

En av de viktigaste drivande säkerhetsfrågor följer trafikreglerna. Genom att lyda gatuskyltar, hastighetsbegränsningar och lokal körning lagar, förare göra vägarna säkrare för alla. Nya förare tar i allmänhet en skriftlig tentamen och ett körprov för att visa sina kunskaper om reglerna i vägen.

Men på sikt kan denna kunskap avklinga som förare utveckla dåliga vanor eller glömmer korrekt förfarande för sällsynta trafiksituationer. En repetition kan hjälpa en förare återfå en säker och praktiska kunskaper i körning lagar och kan också leda till minskad försäkring priser.

Fordonsunderhåll

upprätthålla en säker bil är också viktigt att köra säkert. Broken eller blåst ut ljusen kan göra en bil svårt att se på natten, eller hindra en förare från att signalera sin avsikt att andra på vägen. I stater som kräver drivrutiner för att lämna in sina bilar till en årlig skyddsronder, tekniker säkerställa att ett fordon har tillräckliga mönsterdjup, funktionella bromsar, arbetsbelysning, bra vindrutetorkare, glas som är fri från sprickor och en funktionell horn. Även förare som inte behöver ha en besiktning som lagen bör utföra rutinunderhåll på tid och kontrollera sina fordon ofta för att kontrollera att allt fungerar bra.

Särskilda omständigheter

Under vissa förutsättningar bilolyckor bli mycket mer sannolika. Måste föraren vara medveten om dessa särskilda omständigheter och vet hur man beter sig om de inträffar. Vid dåligt väder eller under dåliga vägförhållanden, skall föraren sakta till en rimlig hastighet, även om det innebär att köra långt under hastighetsgränsen. Bygg zoner och andra områden, däribland järnvägen korsningar och zoner skolan, vanligtvis funktionen sänkta hastighetsgränser.

Distraction

Bilkörning distraherad är ett växande problem på amerikanska vägar som fler och fler förare använda elektronisk utrustning som GPS navigering enheter och mobiltelefoner. Läsa kartor, äta och spela hög musik är alla farliga, eftersom de kan distrahera föraren och långsam reaktionstid i händelse av en nödsituation.

Droger och alkohol

Droger och alkohol försämrar förare och är en viktig orsak till olyckor. Även när en förare ligger under den lagliga gränsen för alkohol i blodet, kan han fortfarande ansvarig för en mindre allvarlig bilkörning nedsatt avgift. Ingen person under påverkan av droger eller alkohol bör någonsin driva en bil, och andra bör göra det som krävs för att förhindra att detta händer.


Relaterade artiklar


hur man kör en Toyota Prius på isiga vägar
hur man byter bakre bromsarna på en Volkswagen MK4 gti
hur man förebygger bil smog
vad är hans enhet?
hur man kör en övergång tysk pinne
säkerhetstips för att minska tankfartyg kraschar lastbilen välter
däck balans säkerhet
hur man kör en manuell växellåda smidigt
Vilka är fördelarna med att köra bil växelspak?
försiktighet och varningsskyltar för vägarna