hur man parkera en motorcykel

hur man parkera en motorcykel

En av de mest nedslående situationer som en motorcyklist kan befinna sig i är att komma ut ur en byggnad och se deras motorcykel välte och liggande på marken, eller ännu värre borta. Föraren av en motorcykel måste vara medvetna om villkoren föraren av ett större fordon kanske inte tänka på. Lär dig att göra en snabb, men en noggrann bedömning av parkeringen varje gång du parkerar så att du kan hålla din motorcykel säkra och upprätt innan du ut på vägarna igen

Du behöver:.
Plan platta eller styrelse.


1.
Välj en plan yta parkering när så är möjligt, även om du har att parkera längre bort än du vill.
2.

Manöver cykeln till en säker plats när du har inget annat alternativ än att parkera på en kulle, tills du känner att motorcykeln är i den mest stabilt läge som möjligt. Spendera extra tid att hitta rätt vinkel för motorcykeln att luta vid parkering på backen.
3.
Kontrollera yta av parkeringen för gräs, lös sand, varm asfalt eller grus där dina kick-stand kan sjunka in i ytan, vilket kan leda till att motorcykeln välter. Bär en hård, plan platta av metall eller trä som är ungefär storleken på en pie pan i din sadelväska att placera på marken innan du sätter kick-avgå. Använd plattan för att skapa din egen säker yta att parkera på när det gäller ytor som är tveksamma. Manövrera motorcykeln så kick-stand vilar helt på plåten.
4.
Parkera motorcykeln i en vinkel till trottoaren, om det finns en trottoarkant, så att du enkelt dra motorcykel ut i trafiken. Tryck motorcykeln så bakdäcket pressar hårt för att trottoarkanten.
5.
Använd din fot att sätta ned kick-stå när motorcykeln är i växeln. Låt motorcykeln i första växeln när du parkerar den. Shift motorcykeln i friläge bara när du är på väg att starta den.
6.
Park i mitten av parkeringsplatser, nära påkörning av andra fordon som skulle kunna blockera vyn så din motorcykel är lätt för andra förare att se, och så att folk lämnar och kommer in parkerade fordon kommer inte att stöta på motorcykeln när de öppnar bildörrarna.
7.
Kör motorcykeln hela vägen genom parkeringsplats när det är möjligt så du behöver inte tillbaka ut i trafiken på motorcykeln. Park så du kan tum framåt förbi parkerade bilar för att se om vägen är klar innan du drar ut i ett körfältet. Tum motorcykeln runt för att möta avsluta när det är möjligt om du inte kan köra motorcykel genom en parkeringsplats för att möta avsluta.
8.
Var medveten om parkering bestämmelser som begränsar parkering till bara en motorcykel per parkeringsplats, eller om det är tillåtet att parkera mer än en motorcykel till en enda parkeringsplats.
9.
Stäng av tändningen, ta bort nyckeln och låsa gafflar innan du lämnar din motorcykel.


Relaterade artiklar


hur man rada upp din bil för fickparkering
säkerhetsnivå på bilsäten
hur man kör en manuell högerstyrda
säkraste konvertibler
Oregons förare försäkring lagar
hur man kan bryta i en ny motor genom att köra
virginia skyddsronder kriterier
hur man kan stoppa när man kör en vanlig bil
bil förbättringar av säkerheten
hjälm regler