hur man kör en pinne-shift lastbil

hur man kör en pinne-shift lastbil

Att köra en stick-skift lastbil är inte så svårt som det först kan verka, även om praktiken kommer att krävas för att du ska utveckla dina färdigheter med en manuell växellåda. Timing är viktigt när man kör en pinne skift eftersom du har välja rätt tid att flytta. Koncentration är också viktigt eftersom du kommer att behöva växla upp eller ner och samtidigt hålla ett öga på vägen
1.
Kom i lastbilen, placera din högra fot på bromsen, som du skulle med en automatisk växellåda. Placera din vänstra fot på kopplingspedalen. Frigör parkeringsbromsen om den har ställts in.
2.
Tryck ner kopplingspedalen ner helt med din vänstra fot och starta lastbilen. Medan du håller kopplingen ned, flytta växelspaken till första växeln ställning (eller omvänt, om säkerhetskopiering) och långsamt släpper kopplingen. Om lastbilen ryck eller motorn dör, tryck på kopplingen igen och flytta till neutral (positionen i mitten av växelspaken diagrammet, där växel inte är ilagd) innan du startar bilen och skiftande i första växeln eller bakåt igen.
3.
Tryck på gasen lätt när du har helt släppt kopplingen och de redskap du har övergått till har anlitat. Om du säkerhetskopierar, fortsätt tills du når den punkt där du kan börja gå framåt och sedan trycka på bromsen för att stoppa. Tryck kopplingen helt, lägga i första växeln och släpp kopplingen sakta, trycka på gasen när växeln har flyttats.
4.
Titta på din hastighet och lyssna till ljudet av motorn . När motorn blir högt (som innebär att man närmar sig den högsta hastigheten för de redskap du är i) på runt 10 mph, släpp gasen och tryck på kopplingspedalen. Överflyttningen till den andra växeln och sedan börja släppa kopplingen som du ansöker gasen lätt. Om trucken stannar, tryck på kopplingspedalen och växla till friläge för att starta om den innan man övergår till första växeln igen.
5.
Fortsätta att lyssna på motorn medan du tittar din hastighet. När motorn börjar bli högt igen (ca 20 mph), upprepa kopplingen och åtgärder gas att flytta in tredje växeln. Skift igen när motorn blir starkare vid omkring 35 mph för fjärde växel. Om din lastbil har en femte eller sjätte växel, kan man växla in dem när motorn blir högt också.
6.
Tryck på kopplingen vid inbromsning återställning av aktuell växel och sedan justera växel till ett lämpligt för din hastighet (första växeln för under 10 mph, tvåan i 10 till 20 , tredje växeln för 20 till 35 eller fjärde växeln för över 35) innan du lyfter foten från av kopplingen. Om att komma till en helt stilla, flytta till friläge och sedan upprepa processen du tidigare använde för att flytta in första växeln.
7.
Lyssna på din motor att veta när man flyttas nedåt. När motorn börjar bli lugn, flytta in i den näst lägsta växeln (med din hastighet som en vägledning och ändå få en känsla för ljudet av din bil).
8.
Shift i neutral när man stannar din bil, inställning av parkeringsbromsen för att säkerställa att lastbilen inte rulla när du har stängt av motorn. Sätt lastbilen i första eller omvänd, stäng av lastbilen och släpp kopplingen.

Tips och varningar


 • Shift i lägre växlar när de reser ner till att upprätthålla kontrollen över lastbilen och dess hastighet. Den lägre växel kommer att förhindra att trucken från accelererande alltför mycket på grund av påverkan av gravitationen.


 • Relaterade artiklar


  Minnesota fönstret färgbrytning lagar
  hur man driver en FWD bil
  Färgtoning lagar i Kansas City
  Kalifornien DMV godkänt online-trafiken skolor
  faror av krockkuddar
  Regeringen auto säkerhet
  fordonsbelysning krav
  umbäranden licensbegränsningar
  järnvägssäkerhet regler
  hur man kör en manuell uppförsbacke