Alberta motorfordon säkerhetsinspektion krav

Alberta motorfordon säkerhetsinspektion krav

Alberta transportministeriet kräver att förare har ditt fordon kontrolleras för att säkerställa dess säkerhet för vägen. Besiktning reglering faller under Traffic Safety Act. Provinsens Kontrollkraven åtgärda flera typer av fordon, anges gränser för fordonets utrustning, och beskriver vad du är skyldig att göra att din bil inte en kontrolltest

Du behöver:
Hög kvalitet rycka rutan
<. . /h4>

Typer

Det finns tre klassificeringar av fordon under Albertas inspektion förordningar: bärgning, ombyggda och icke-repareras. Om ditt fordon är utsedd bärgning, vilket innebär att den kan byggas om, måste du fylla en inspektion innan du kan registrera ditt fordon. En ombyggd fordon kommer alltid att betecknas som sådana. Det är inte tillåtet att registrera ett icke-repareras fordon -. Ditt enda alternativ är att sälja den för skrot

Utrustning

Under Alberta föreskrifter för fordon är du skyldig att upprätthålla en viss standard för bilens utrustning . I avsnitt 3 beskrivs att all utrustning och säkerhetssystem som installeras av tillverkaren skall vara i gott skick, såsom låsningsfria bromsar, strålkastare och signaler. Det finns miniminormer för baklyktor, reflexer och bilbarnstolar. Fordon som bussar, släpvagnar och motorcyklar har sina egna specifikationer.

Tekniker

Du måste ha en lämplig licens för att inspektera fordon i Alberta. 46 § Traffic Act sägs att en person inte har rätt att inspektera ett fordon för att certifiering om de inte innehar en licens som en bilprovning tekniker och har inspekterat fordonet i enlighet med lagen. Alla fordon som genomgår en kontroll måste vara säkra att använda på vägarna vid färdigställandet.

för inspektion

En licensierad kontrollstation är vanligtvis en bil bil affär eller en bensinstation med verkstad. En anläggning har en licens för två år. När du ansöker om att bli en kontrollstation kommer regeringen att genomföra en revision, som består i att kontrollera din anläggning lokaler, utrustning och kapacitet att genomföra inspektioner. Den Alberta Motor Vehicle Industry Council (AMVIC) avgör licens stödberättigande.

Misslyckades Inspektion

Om ditt fordon inte inspektion, har du ett sätt att vända. Enligt Alberta Transport, inom 10 dagar av sviktande kontroll, måste du ha din bil repareras för att undvika ytterligare kostnader. Men, om du får din bil nya inspektioner inom 10 dagar, blir det ingen extra kostnad för förnyad inspektion. Du har 14 dagar på dig att registrera ditt fordon efter att du har fått ett kontrollintyget, eller kommer det att löpa ut.


Relaterade artiklar


hur man bogsera med 2008 Ford Taurus SEL
hur du hittar din körning historia
körfältet regler
Hur får man en CDL i Indiana
arbetsplatsen körsäkerhet
hur man bogsera framhjulsdrift bilar
varför är säkerheten en viktig fråga för folk att köpa en ny bil?
hur man lär sig att köra i en vecka
volkswagen phaeton säkerhetsinformation
Hur får man en ny bil titel i North Carolina