resor släp säkerhet

resor släp säkerhet

Vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas vid körning med släpvagn resa. En förare bör veta hur att göra särskilda säkerhetskontroller innan du kör, förstå hur ett fordon handtag och bromsar annorlunda när bogsering och göra underhåll. Det är bäst att känna till alla lagar för den stat där du kör och att övningsköra med släpvagn innan vägskörning

Underhåll

Trailer underhåll är avgörande för säkerheten. Drar en släpvagn sätter ytterligare belastning på ett fordon, så är det viktigt att göra nödvändigt underhåll på bilen samt släpvagnen. Kontroll av inflationen i däcken förhindrar en förare från att ha överdrivet stort eller underinflated däck. Felaktigt pumpade däck kan leda till en blåsa ut, överhettning eller påverka behandlingen av fordonet. Underhåll på bromsarna innebär kontroll och byte slitna delar. Kontrollera kablage och rengör stiften med sandpapper för att hålla släpet lamporna fungerar. Inspektera hitch receiver, bollen montera, koppel och säkerhet kedjor också.

Säkerhetskontroll

skick och inflation på släpvagnen däcken ska kontrolleras, tillsammans med klacken och muttrar på fälgarna. Inspektera Dragkrok, koppel, dragstång och all utrustning som ansluter släpet och bilen. Den bromsljus, blinkers och risker skall fungera på rätt sätt och lämpliga speglar skall användas på fordonet. Lasten i resor släpvagn bör vägas vänster till höger och framifrån och bakåt.

Bromssystem

Alltid tillräckligt med utrymme mellan dig och bilar framför dig. Stoppsträckan är större när man kör med resor släpvagn. Om släpet börjar gunga och fordonet har elektriska bromsar, gäller inte den bogsera fordonet bromsar, eftersom detta kunde göra gungning värre. Det är lämpligt att växla ner till en lägre växel för att förhindra att bromsarna överhettas.

Hantering

Bogsering resor släpvagn orsakar ett fordon för att uppträda på olika sätt. Körning skall ske vid måttliga hastigheter för att förhindra släpvagn gungning. Undvik plötsliga stopp som kan orsaka att släpfordonet fällkniv, sladda eller glida. Det är viktigt att sakta ner på ojämna vägar och när diken eller järnvägsspår. En förare måste vända bred att undvika att slå en trottoarkant eller passage till ett annat körfält.

Säkerhetskopiera och parkering

Har en person stå vid bakkanten på släpvagnen för att vägleda dig vid säkerhetskopiering. Tillbaka upp långsamt och undvika extrema rörelser som leder till ökad förflyttning av resor trailer. Park på platt mark, placera block på de nedersta sidan av släpvagnen däcken när det är nödvändigt att parkera på en kulle. Placera block framför och bakom varje släpvagn på att dra loss resor trailer för att hålla den rulla iväg.


Relaterade artiklar


hur man kör en motorcykel med framhjulet i luften
hur man kör en sexväxlad manuell växellåda
bil inspektion checklista
Regeringen auto säkerhet
framhjulsdrift regler
Vilka är riskerna med att inte bära din säkerhetsbältet?
vad är syftet med CV-leden?
Hur får man en Hazmat licens
hur till låsa ratten i en ’92 Ford Aerostar
tyskt körkort lagar