hur man rada upp din bil för fickparkering

hur man rada upp din bil för fickparkering

Fickparkering är den svåraste typen av parkering. Många människor kommer aldrig försöka det, och det kan vara en av de mest fruktade delarna av förarprov. Fickparkering behöver inte vara så skrämmande, dock. Ju mer du tränar hur man fickparkera, desto säkrare blir du när du måste göra det. Enligt Eric Leech av Planet Green, kan människor också sänkt utsläppen med fickparkering eftersom de inte kommer att avfall mer gas att köra runt försöker hitta den regelbundna parkeringsplats för att dra in

Du behöver:.
Fordon.
Lugn gata (för nybörjare).
Körkort eller körkortstillstånd.


1.
Välj en lugn gata i praktiken. Stäng av radion eller någon annan distraktioner. Be en vän eller familjemedlem att se dig så att personen kan berätta för dig om du kommer för nära andra bilar.
2.
Kör förbi utrymme, så sluta att se om utrymmet är större än din bil. För nybörjare är en plats 5-6 meter längre än bilen bättre.
3.
Slå på höger blinkers. Dra fram tills du är uppradade med bilen bredvid dig. Kontrollera att du är minst två till tre meter bort från bilen. Dra inte för nära, eller om du riskerar slå i bilen när du börjar backa in ditt utrymme.
4.
Rada upp baksidan stötfångare av ditt fordon med en bredvid. Din stötfångaren kan också vara två eller tre meter bakom de andra stötfångaren om utrymmet tillåter. Sätt foten på bromsen och sätta in backväxeln.
5.
Kontrollera dina förarsidan spegeln innan säkerhetskopiering. Titta över axeln när du sakta börjar backa in i utrymmet. Släpp foten från bromsen försiktigt och rulla tillbaka bara lite, vrid sedan ratten kraftigt åt höger.
6.
Säkerhetskopiera tills du är ungefär en fot från trottoarkanten . Det är där med en åskådare i närheten underlättar. Om du trycker på trottoaren, dra framåt, sedan tillbaka in igen.
7.
Vrid ratten kraftigt åt vänster om din bil är klar för framförvarande fordon och fortsätta att stödja i så långt du kan utan att träffa bilen bakom dig.
8.
Sätt bilen i enheten och dra framåt vrida ratten åt höger för att räta ut bilen. Du kommer att få dra uppåt och bakåt några gånger för att få bilen exakt rakt. Gå långsamt och titta på alla dina speglar.
9.
Öva parkering några gånger för att bli mer effektiv innan du försöker fickparkera på hårt trafikerade gator.

Tips och varningar


 • Om du är nervös, plocka en lugn dag i veckan och ett lugnt område gata att träna på. Du kan också använda koner och ändra avståndet för praktiken. Börja med ett utrymme som är alldeles för stor och arbeta dig ner till mindre.


 • Relaterade artiklar


  säker mc motorcykel utbildning
  bakhjulsdrift tips
  däck balans säkerhet
  vad är syftet med CV-leden?
  New Hampshire förare utbildning
  Vilka är riskerna med att inte bära din säkerhetsbältet?
  utrustning lagar för släpvagnar
  hur man kör en motorcykel med framhjulet i luften
  historia handikappade parkering
  florida släp lagar