hur man kör en pinne ordentligt

hur man kör en pinne ordentligt

Det finns vissa fördelar att äga och lära sig att köra ett fordon utrustat med en manuell växellåda. Stick skift tenderar att få bättre gas körsträcka och ge förare mer övergripande kontroll av fordonet. Fordon med manuell växellåda är billigare att köpa och underhålla. Att köra en växelspak är en förvärvad färdighet som tar lite övning, men när du lär dig, det är som att cykla. Du glömmer aldrig hur man gör det
1.
Gå till en platt, tom parkeringsplats att träna. Få en känsla för de kontroller av en manuell växellåda. Titta på diagrammet på växelspaken, och bekanta dig med där växlarna. Tryck in kopplingen ett par gånger med fordonet utanför och handbromsen engagerad för att se hur det känns.
2.
Practice växlingsteknik. Tryck in kopplingen med vänster fot och bläddra igenom de redskap: 1, 2, 3, 4 och 5, medan vi låter bort kopplingen i mellan. Shift i backen, vilket indikeras av ett "R" på växelspaken.
3.
Tryck in kopplingen och lägger växeln i friläge. Neutral är i centrum av alla redskap. Växelspaken kommer att vicka fritt när den inte i någon växel.
4.
Se till att parkeringsbromsen är ilagd. Tryck in kopplingen och vrida om nyckeln för att starta bilen, håller med kopplingen ikopplad. Släpp parkeringsbromsen och lägga i första växeln.
5.
Börja låter från kopplingspedalen extremt långsamt, ungefär som du skulle släppa ut gasen när trafiken avtar. Du kommer att känna bilen börja dra lite. Om du låter från kopplingspedalen för fort, kommer motorn stannar. Om detta händer, börja om igen på steg 5.
6.
Ger bilen en liten mängd gas när du känner att det börjar dra som du låter från kopplingspedalen. Det kan vara lite nervös i början, men du kommer perfekt vilken hastighet för att släppa ut kopplingen och tillämpa gasen.
7.
Tryck gasen med jämnt tryck på samma gång du släpper kopplingen. Bilen kommer att få fart.
8.
Växla upp till tvåan vid 3000 RPM om din bil är utrustad med en varvräknare. Om inte, lyssna på motorn. När det låter som det är varvat upp, skift. Tryck in kopplingen, släppa ut gasen och flytta växelspaken till andra växeln. Låt kopplingen ut långsamt samtidigt som du trycker på gasen.
9.
Ta bilen till stopp genom att låta stänga av gasen, trycka in kopplingen och tillämpning av broms . Öva start igen.
10.
Fortsätt öva tills du har ett bra grepp om tekniken, och bilen inte längre hopp när du startar upp och skiftande. Öva på mindre vägar som används och flytta in i de övre växlarna som behövs.
11.
Växla ner till en lägre växel på kullar och när bromsa i trafiken. Släpp ut gasen för att bromsa fordonet, tryck på kopplingen och övergång till nästa växel ner. Låt från kopplingspedalen för att bromsa fordonet samtidigt som bromsen samtidigt.
12.
Använd parkeringsbromsen i branta stigningar för att förhindra rullning igen. Shift fordonet i friläge när man sitter vid trafikljus för att spara på kopplingen.
13.
Använd parkeringsbromsen när du parkerar bilen för att förhindra den från att rulla.


Relaterade artiklar


hur Power Shift en bil
vinterdäck till överlevnad verksamhet
hur man kör en motorcykel säkert
det korrekta sättet att använda säkerhetsbälte
Vilka är fördelarna med att köra bil växelspak?
hur man kör en pinne Grand Am
hur man kör en diesel växelspak
massachusetts trafikreglerna för att förmedla rätt
hur man kör en manuell växel på en mazda rx-8
hur man kör en SMG växellåda