Kalifornien motorcykel glasögon lag

Kalifornien motorcykel glasögon lag

Bär rätt växel kan hjälpa motorcyklister rida säkrare, och begränsa antalet distraktioner som de möter på vägen. Enligt 2010 California Vehicle Code och allmänna bestämmelser, huvudgrupp 12, 5 kap 7, avsnitt 27. 803, måste alla motorcyklister bära skyddshjälm. Lagen gör inte någon särskild bestämmelser som bygger på glasögon en motorcyklist måste bära, men den kaliforniska DMV inte lägga ut de standarder som det förväntar sig att alla motorcyklister i staten att följa. Som ett resultat bör alla motorcyklister följa DMV: s riktlinjer för sin egen säkerhet, och även att se till att de inte biljett av polis

ansiktsskydd

California DMV rekommenderar att motorcyklister slitage splittersäkert ansiktsskydd. Dessa sköldar kan skydda ett motorcyklister ansikte i händelse av en olycka, och de också skydda ögonen mot vind, partiklar i luften och flygande insekter. De flesta fullface-hjälmar levereras med ett visir som redan sitter, men motorcyklister kan också köpa enskilda ansiktsvisir att fästa en hjälm som saknar en sköld, eller behöver en bytas ut.

Goggles

Trots att Kalifornien DMV föredrar att motorcyklister bära ansiktsskydd, med hjälp av glasögon är ett lagligt alternativ. Medan glasögon kommer att effektivt skydda ögonen och låta en motorcyklist att köra säkert, glasögon misslyckas att skydda ansiktet från föremål som flyger genom luften.

Vindrutor och glasögon

glasögon, solglasögon eller driva en motorcykel med bara en vindruta rekommenderas inte substitut för att bära skyddsglasögon eller ansiktsskydd. Vindskydd kan blockera smuts och skräp i luften, men de kommer inte att hindra vind från att blåsa in i en motorcyklist ögon. När detta sker kan motorcyklisten bli distraherad, och hennes ögon kan torka ut, vilket gör det svårt att se. Glasögon och solglasögon enkelt kan blåsa bort i vinden och de kommer inte att hålla vind torkar ut en motorcyklist i ögonen.

Glasögon villkor

Enligt Kalifornien DMV bör alla glasögon fästas ordentligt för att hindra dem från att blåser bort i vinden. Det är viktigt att ansiktsskydd och skyddsglasögon är fria från repor, vilket kan bryta ljus på natten och störa körningen. Skyddsglasögon och ansiktsmasker bör tillåta lite luft genom att minska kondens och imma. Motorcyklister som behöver korrigerande glasögon också bör se till att deras ansiktsskydd lämnar tillräckligt utrymme för att rymma sina glas. At Night

Körning

Motorcyklister inte ska bära tonade glasögon vid bilkörning under natten, eller i någon annan svagt ljus situation (t. ex. en tunnel), enligt Kalifornien DMV. Tonade ansiktsskydd och solglasögon minska den mängd ljus som en förare ser, och det kan leda till olyckor.


Relaterade artiklar


hur man skaffar en Florida CDL
volkswagen phaeton säkerhetsinformation
säkerhetstester av bilar
hur man kör standard flytta bilar
hur till låsa ratten i en ’92 Ford Aerostar
Hur är vindruta gjort?
hur man dra en liten släpvagn
hur man kör en pinne ordentligt
Hur är bilen krockkuddar ström?
säkerhetsbedömningar för stadsjeepar