instruktioner för att köra en 5-växlad fordon

instruktioner för att köra en 5-växlad fordon

Att köra en femväxlad manuell fordonet kan visa sig vara en utmaning i början, men du kommer att vänja sig ganska snabbt. Du kan känna dig rädd på kullar, det kändes som om bilen kan rulla bakåt in i bilen bakom dig. Start och stopp kan också orsaka oro, men med praktiken är det lätt att vänja sig. Det är en bra idé att övningsköra din handbok fordonet under lågtrafik gånger, på en parkeringsplats eller uppfart eller ha en erfaren förare med på resan

Du behöver:.
Tändningsnyckel.

Practice och Drive


1.
Practice ny växel innan någonsin lämnar en uppfart eller parkeringsplats. Trycka in kopplingen (längst till vänster) med din vänstra fot placerar fordonet i friläge, vilket innebär att du kan flytta sig genom växlarna utan att flytta så att du kan få en känsla för när växlarna. Lägg märke till numrerade diagrammet på växelspaksknopp, som förklarar var de redskap som finns. Med kopplingen intryckt, praxis flyttar in första växeln flytta sedan reglaget till andra växeln, oftast rakt ner. Minns när första växeln var och flytta växelreglaget för att nå tredje, normalt upp och till höger. Om det finns någon sammanblandning med detta finner de tre växlar, som är första, tredje och femte. Differentiera mellan de tre, och gör samma sak för bottenredskap, som är andra, fjärde och möjligen omvänt, beroende på vad som gör fordon du har.
2.
Tryck in kopplingen till Sätt på din bil. Du kommer att börja träna acceleration och tvärtom. Se till att du är i en uppfart eller parkeringsplats i närheten av rörliga trafiken. Medan foten är fortfarande att trycka in kopplingen, flytta reglaget till första växeln. Mycket långsamt börjar lyfta din vänstra fot bort av kopplingen, med hälen på golvet, med bara din övre foten för kontroll. När du börjar känna att fordonet flyttas något, använd din högra fot att lätt tryck på gaspedalen. Ta inte din fot omedelbart stänga av kopplingen under denna process. Fortsätt att låta upp kopplings långsamt samtidigt ge bilen en ljus mängd gas att flytta.
3.
Skjut kopplingen tillbaka, vilket sätter tillbaka bilen i friläge, och ta din fot bort av gasen --- flytta foten till bromsen för att stoppa. Du kan fortsätta praktisera denna stop and go åtgärder tills du är bekväm med accelererar. Öva också samma steg för att lära sig vända, den enda skillnaden kommer att vara där omvänd ligger på i läget
4
Förbered att köra din bil när du är bekväm med accelererar. . . Börja precis som du hade innan, och när ditt fordon är redo att byta till andra växeln, som kommer att anges med ett skift ljus eller när ditt fordon träffar ungefär 2. 500 RPM, kommer ni att lansera din högra fot från gaspedalen, driva din koppling in igen, flytta shifter till andra växeln platsen och släpp kopplingen. Du kommer att kunna använda gasen igen för att fortsätta accelerera.
5.
Fortsätt genom växlar på detta sätt, genom att flytta antingen av skift ljus eller varje 1. 000 rpm efter första växeln, alla vägen till femte växeln (om du går tillräckligt snabbt för femte). Foten från gaspedalen, kopplingen i, växla om, släpp koppling och fortsätta accelerera. Du måste nere Skift när turtagning. Så ned Skift följa alla föregående steg, byta din shifter i den näst lägsta växeln. Du kommer att höra motorn rev, och för att undvika kapning du bör släppa kopplingen långsamt.
6.
Sätt ditt fordon i friläge genom att lyfta foten bort av gasen och trycka i kopplingen. Du kan flytta reglaget till de lösa området mellan toppen och botten av de redskap och släpp kopplingen att stanna kvar i neutral. Du kommer att behöva göra detta på lång trafikljus på i avstannat trafiken.

Tips och varningar


 • att påskynda på kullar, följer samma förfaranden men sätta engagera dina handbroms eller nödbroms. När du börjar att ta av, kommer du att känna bilen börjar röra sig och du kan släppa bromsen för att accelerera.
 • Tryck inte på kopplingen och använda gasen på samma gång. Detta kommer att orsaka koppling skada
 • alltid ställa in parkeringsbromsen och lämna bilen i växel när du lämnar bilen -. . Det finns ingen "park" som finns i en automatlåda


 • Relaterade artiklar


  säker körning regler
  Straffet för vårdslös körning i Michigan
  hur att överföra en Jeep Liberty i fyrhjulsdrivna
  Texas State auto inspektionskriterier
  historia av bilar säkerhetsglas
  bilbälte säkerhet i Alabama
  information för säkerhetsbälte extenders på bilar
  hur man kör en vanlig övergång bil
  parkeringsplats säkerhet
  minnesota registreringsskylt information