hur man kör en vanlig bil

hur man kör en vanlig bil

Att lära sig köra en standard fordon tar mer praktik än en bil med automatisk växellåda. En standard växellåda kräver att föraren behärskar användningen av en koppling och en växelspak. En förare som misslyckas att få praxis kan äventyra de andra bilisterna. Han borde ha en förståelse för hur man kör en standard bil och få lite off-road praktiken innan det blir bakom ratten på allmän väg

Du behöver:.
Standard fordon


. 1.
Bekanta dig med de tre golvet pedalerna. Du använder den högra gaspedalen för att öka hastigheten på fordonet. Använd bromspedalen (i mitten) för att minska fordonets hastighet eller stanna. Du kan hitta kopplingen till vänster. Kopplingen är en pedal som bara på standard fordon. Du använder kopplingen när du byter växel med växelspaken.
2.
Tryck på kopplingen så långt ner det går och tillämpa bromspedalen. Lossa nödbromsen om den är på. Flytta växelspaken i friläge. De flesta håller skift har nummer för växlar framåt och en "R" för backväxeln. Du kan bestämma att växelspaken är i neutralläge av vickar den. Käppen kommer vicka fram och tillbaka när du flyttar den. Vrid nyckeln för att starta bilen samtidigt trycka på koppling och broms.
3.
Lägg fordonet i första växeln om du är framåt, eller bakåt om du behöver säkerhetskopiera fordonet. Med foten fortfarande håller ner kopplingen, släpp foten från bromspedalen och flytta den till gaspedalen. Tryck försiktigt på gaspedalen visserligen långsamt släppa kopplingen samtidigt. Bilen kommer att börja röra sig.
4.
Tryck ner kopplingen och flytta växelspaken i tvåans växel som du fortsätter att accelerera. Släpp alltid gaspedalen innan man övergår till en högre växel. Du använder sedan samma process med ett tryck på gaspedalen och släppa kopplingen samtidigt. Den allmänna tumregel är att växla vid ca 3000 varv per minut. Kommer dock att du behöver öva på ett särskilt fordon för att hitta den bästa hastighet som att växla för det fordonet. Upprepa samma process och växla som du accelererar.
5.
Använd bromsen för att bromsa fordonet. Eftersom fordonet saktar ner, kommer motorn låter som den håller på att förlora makten. Det börjar spotta om du väntar för länge med att nedväxling. Tryck kopplingen ner igen för att lägga in en lägre växel. Du släpper sedan kopplingen långsamt på samma sätt som när du flyttar till högre växlar. Men behöver du inte trycka på gaspedalen om du avser att minska din hastighet. Upprepa samma process tills du kommer till första växeln igen.
6.
Håll kopplingen och bromsen när du är redo att parkera bilen. Håll växelspaken i första växeln när du slutar fordonet och stäng av motorn. Lämna inte växelspaken i friläge. Bilen kan rulla om du lämnar den i neutralläge. Dra åt parkeringsbromsen innan du lämnar fordonet.

Tips och varningar


 • flesta förare behöver träna samtidigt agerande släppa kopplingen och ett tryck på gaspedalen. Du måste rev upp motorn när du släpper kopplingen för att flytta fordon i första växeln. Bilen kan ryck och stall om du släpper kopplingen utan att tillräckligt tryck på gaspedalen.
 • Övning i en ödetomt eller någon annan plats utan trafik. Nybörjare kommer att behöva ta tid att få känna av en standard fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan beräkna tid fordonet stannar
  hur man kan beräkna körsträckan mellan två orter
  skolbussen vinterkörning tips
  hur du kan få säckar med sand i bakluckan på framhjulsdrivna fordon
  hur man kör en vanlig övergång bil
  Skillnaderna mellan en motgång och tillstånd licens
  information för säkerhetsbälte extenders på bilar
  parkeringsautomat regler i Chicago
  hur man dra en liten släpvagn
  säker körning tips i dåligt väder