hur man kör en motorcykel med framhjulet i luften

hur man kör en motorcykel med framhjulet i luften

Det första en motorcyklist måste göra när du försöker ett nytt trick är att övervinna den mentala barriären. De flesta ryttare oroa mer om kastar cykeln än att faktiskt bli skadad, men oavsett om du är orolig för din kropp fungerar eller din verkliga kroppen alltid börja i liten skala när du utför gatan tricks för att bygga upp ditt självförtroende. Wheelies, eller rida med framdäcket från marken, är den gyllene standarden för trick ryttare och mastering komplexiteten i hastighet, balans och vridmoment krävs övning

Du behöver:.
Tändningsnyckel.


1.
Testa din cykel kapacitet. Det är okej att lämna framhjulet på marken de första gångerna som du redskap upp för att göra en wheelie. Du vill ta reda på om din cykel toque (low-end effekt) är tillräcklig för att plocka cykeln upp utan att använda kopplingen.
2.
Dra bort från en död stopp som vanligt. När kopplingen släpps, nära gasspjället öppna den sedan tillbaka upp snabbt, men ryck inte tillbaka. Rulla tillbaka med jämna tryck. Du får inte uppnå en wheelie, men fortsätta att försöka tills du lär dig om din cykel har makt att lyfta upp framhjulet med enbart gas. Super Sport cyklar som GSXR 750 eller CBR 900 kan göra wheelies med minimal ingripande från föraren. De är att kraftfulla varför oerfaren ryttare bör trampa lätt på sådana cyklar.
3.
Använda kopplingen för att hjälpa dig om du inte kan få framhjulet upp enbart med hjälp av gasreglaget . Accelerera till 20 till 30 mph. Dra i kopplingshandtaget med vänster hand. Du behöver inte dra det hela vägen i. Precis tryck ner spaken tillräckligt så att du kan rev motorn högre med hjälp av gas utan den nödvändiga rusa av acceleration. Detta kallas att glida.
4.
Släpp kopplingen när du har uppnått en högre varvtal av halka. Inte hoppar ut. Släpp den snabbt men jämnt. Återigen, det är inte viktigt att du lyckas på första försöket. Ju mer bekväm du är med plötslig förändring i rörelse, desto mer bekväm kommer du att när du äntligen får upp på ett hjul.
5.
Släpp gasreglaget gradvis när du får framhjul i luften. Stänga av gasen i en skarp rörelse kommer att orsaka den främre till komma ner hårt och den resulterande skärande kunde kasta dig av cykeln. Gör kort wheelies detta sätt att träna. Slip kopplingen och plocka cykeln upp. Innan du kommer till 45 grader, tillbaka av gasen och lägga cykeln ner försiktigt.
6.
Hitta på gasen balans som håller din front upp utan att gå över på rygg. Om hjulet är upp bara något, är mer kraft behövs för att hålla upp den. Trial-and-error hjälper dig att hitta en avvägning punkt där vikten flyttas mer bakåt och stadig gas kommer att hålla dig gå på obestämd tid.
7.
Övning i en stor öppen yta på släta trottoaren. Det kan finnas en frestelse att träna på smuts gräs för att mildra eventuella faller, men faran är förknippade med svagare grepp från däcken på en mjuk yta negerar någon nytta du kanske tror.
8.
Öva olika typer av wheelies När du har fått grunderna. Du kan göra en stå upp wheelie genom att stå på peggarna och trycka ner den främre. När gafflarna release (kom tillbaka) och du deltar på gasen, de båda målen arbeta tillsammans för att få framhjulet i luften. Mer avancerade rör sig som en Can Can (en stå upp wheelie när kroppen är placerad helt på en pinne eller det andra) kräver stora kunskaper. Testa dina förmågor, men vet dina gränser.

Tips och varningar


 • inte wheelie framför polisen. De kommer inte att imponeras.
 • när du precis har börjat, hålla foten över den bakre paus. Trampa på den bakre paus kommer att framsidan ner omedelbart om du råkar illa ut.
 • alltid hjälm.


 • Relaterade artiklar


  bil förbättringar av säkerheten
  offentliga skolskjutsar lagar
  säkraste begagnade bilar för tonåringar
  hur man övningsköra efter att ha tagit körkortstillstånd test
  säkerhet säkerhetsbälten
  kia bilsäkerhet
  hur man kör en femväxlad manuell
  Straffet för vårdslös körning i Michigan
  hur man kan beräkna tid fordonet stannar
  hur man kör en 5-växlad växelspak